Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Megszeretném csinálni a...

Megszeretném csinálni a targoncás jogosítványt de lenne egy olyan kérdésem hogy a targoncák manuális vagy automata váltóval működnek, egyáltalán van e bennük váltó?

Figyelt kérdés
Soha nem vezettem még manuális váltós autót, illetve autómatát is csak pár alkalommal. Az jelenthet gondot ha nincs autós jogsim és hogy nem vezettem sokat? Előre is köszönöm a segítséget!

2023. jan. 4. 20:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Legtöbb targoncán nincs váltó.

Ha nincs autód, nem vezettél, az járhat olyan következménnyel, hogy sokkal nehezebben szokod meg a targonca irányítását.

2023. jan. 4. 20:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Abban esetleg még tudnál segíteni hogy mennyi idő alatt lehet megcsinálni a képzést?
2023. jan. 9. 01:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálatok nem tudom. Itt Németországban ez egy 2-3 napos képzés, amit extrém esetben egy nap alatt is meg lehet csinálni.
2023. jan. 9. 06:07
 4/6 anonim válasza:
100%

Magyarországon kell az alap gépkezelői jogosítvány, az egy narancs színű könyvecske, ebbe pecsételik bele a munkagép fajtájának a kódját. A két (vagy több) tanfolyamot egyszerre is el lehet végezni és egyszerre vizsgázni. Én most nyáron csináltam meg, 4 nap volt két hétvégére elosztva, utána héten pedig a vizsga. Targoncából 5-féle van, mindhez külön tanfolyam és vizsga kell, de csak azt kell megcsinálni, amit használsz a munkahelyeden:

- vezetőüléses emelőtargonca

- vezetőállásos emelőtargonca

- gyalogkíséretű emelőtargonca

- vontató targonca

- Autonóm komissiózó targonca

2023. jan. 11. 16:01
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Targoncák 90%autómata váltós,hidraulikus hajtású tehát a motor nem váltón és diferenciálművöbkeresztűl a a kereket,hanem egy olajszivattyút forgat meg ami adja a hajtást. (Megjegyzem a kombájnok is ilyenek) Nekünk van egy ifa motoros légfékes 6T teherbírású targoncánk, azon van "nyomatékváltó" 1 lassú 2 gyors fokozat +R. De itt sincs kuplung,menet közben tudsz váltani(terhelés alatti váltó) Ez a targonca képes kisebb légfékes pótkocsit is vontatni. A nagy ZTS targoncákban is lehet hogy van.
2023. jan. 21. 18:35
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
5ös vagyik IFA Takraf DFG 6302 tipusa
2023. jan. 21. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!