Könyvelő tanfolyam hogy néz ki mit tanítanak ott konkrétan és miből van a vizsga és mennyire nehéz?
Figyelt kérdés
2022. nov. 30. 18:07
1/8 qkker1 válasza:
Milyen könyvelő?
Vállalkozási, államháztartási, mérlegképes?
2/8 anonim válasza:
Ha könyvelő szeretnél lenni, akkor ne tanfolyamot keress, hanem komoly szakképesítést adó fősulit/egyetemet.
3/8 qkker1 válasza:
2-es
Mennyivel ad komolyabb képesítést egy főiskola/egyetem, egy két éves iskolánál?
4/8 anonim válasza:
3: OK, legyen iskola...
De a kérdezőtől úgy hangzott, mintha valami kéthónapos gyorstalpaló okj-szerű tanfolyamról álmodozna....
5/8 qkker1 válasza:
OKJ már megszűnt.
Minimum két éves képzések vannak helyette.
6/8 anonim válasza:
Én nem tudok érdemben beszélni, de egy nyugdíjkorú könyvelő a szomszédom. Számolni nagyon-nagyon tudni kell, és precíznek is lenni, ez a kettő a fő nehézsége. Ha a matek nem megy jól és magabiztosan, akkor nem érdemes belevágni.
7/8 mi a fene válasza:
Nem voltam zseni matekból, de szorgalmas ezért 5-re érettségiztem, aminek alapaból nem vettem sok hasznát.A könyvelés más,alapokat tanultam- van benne logika, meg lehet tanulni, látni az összefüggéseket, eredményt. Aki szorgalmas tud vele boldogulni, főleg hogy mostmár elektronikusan megy az is. Az alapokat, a szakmát nem főiskolán lehet megtanulni,illetve alapok nélkül ott sokkal nehezebb.
8/8 anonim válasza:
6: miért kéne számolnia? Bármilyen könyvelőprogram automatikusan számol, még egy jól bekalibrált sima excel is... :)
Nem számolni kell jól tudni, hanem inkább logika és odafigyelés kell. A precizitás persze alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!