Manapság mennyit keres egy cukrász?
Felvetődött a gondolat,hogy szakmát váltok.
A cukrászra esett a választásom,mert jó a kézügyességem,kreatív vagyok és szeretek sütni is.
Találtam is iskolát/tanfolyamot,ahol hétvégén van az okatás.
Azért kérdeztem,hogy mennyit keresnek(mennyi munkával)mert családom van és az én pénzem is számít.
Köszönöm a segítséget.32/N
Bozsolé kérdése engem is érdekelne :)
mi az eredeti szakmád ha szabad kérdeznem? (nem baj ha nem :))
Gundelben jártam esti képzésre.
Egy viszonylag nívós cukrászdát választottam(estisek maguknak szerzik a helyet),abban a hitben,hogy számít a nevük és megtanítanak legalább az alapokra,mert azért 1 év kevés,hogy "igazi" cukrász légy.Hát,nem így történt.Kevesen vannak,1 év alatt szinte semmit nem tanultam,ráadásul 1-2 órával mindig tovább voltunk mint a munkaidő,mert "úsztunk".Nekem amikor kezdtem(tavaly szept.)azt mondták ne menjek szállodába.Hát,így utólag azt tudom ajánlani,ha tényleg úgy döntesz/döntötök,hogy elvégzitek,hogy:
1,viszonylag kis cukrászdával jobban jársz,ahol tényleg szükségük van a munkádra és meg is mutatják a dolgokat. Nem csak pult összerakásra,alapanyag kimérésre,dió pucolásra használnak stb. használnak.Persze,normális,hogy ezt tanulók csinálják,mert mindenhol így van,de emellett tanítsanak is.
2,lehet,jó a szálloda is
Én mostani fejjel mindent végigkérdeznék,és lehet érdemes elmenni "próbanapra"(egy egészre),hogy megnézd,mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!