Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Mi pontosan ez az MNB vizsga?...

Mi pontosan ez az MNB vizsga? Mik a feltételei?

Figyelt kérdés

Nézegettem munkákat, néhol feltétel volt az MNB vizsga megléte, egyébként mindennek megfeleltem (simán diploma volt leírva az,h pénzügyi területről kell már nem.) Kíváncsi lettem,hogy ez most pontosan mit takar.

Mert ahogy láttam online 3 nap alatt elvégezhető rá tanfolyam, de,h szükséges-e valami előképzettség hozzá vagy pontosan mi ez, azt már sehol sem találtam csak, hogy pénzüggyel kapcsolatos..

Előre is Köszönöm a Válaszokat! További Szép Napot Kívánok!

2021. ápr. 13. 19:34
 1/1 nagy_laszlo91 válasza:
100%

Szia!

Hatósági vizsgára gondolsz szerintem. Van három típusa, a biztosításközvetítői, tőkepiaci és a pénzügyi szolgáltatás közvetítői. MNB elvárás, hogy aki az adott terméket értékesíti legyen végzettsége és/vagy legyen ilyen papírja. Fel kell készülni, a 3 nap alatt sok mindent átvesztek, de jó ha van előképzettséged, jártas vagy a témában, mert vizsgán kb 70-80 % között van a megfelelt érték. Már rég vizsgáztam, de fel kellett készülni, vannak nehéz kérdések. MNB honlapján fent vannak a kérések, viszont kb 2000 db van.

2021. ápr. 17. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!