Ha Semmi alapom nincs az informatikához,mennyi eséllyel tudok elvégezni egy képzést,egyetemet?
első kommentelő: Nyilván nem kell azt hinni , hogy egy számitógép bekapcsolásával bajlódok , 23 éves vagyok és a számitógép használata minden napos , hardwerekkel és szoftverekkel a kapcsolatom nem teljesen idegen.De mi pl. 9-12 ben pp-n kivül konkrétan semmit nem csináltunk.Akkor jöttek a haverok , mutatták hogy már programokat irnak órán , és ekkor lett bennem a félelem , hogy nagyon le vagyok maradva. Biztos a programok amiket ők irtak , nagyon könnyűek voltak , de attól még megvan bennem most a félelem , hogy képes vagyok-e elvégezni legalább egy képzést ami segithet-e a jövőmön.
2. kommentelő : megnyugtató , viszont a matek része nem.filológián végeztem , tehát 9.ben volt utoljára közöm a számokhoz.Ez az egész informatika úgy tudom óriási lehetőségekkel bir,de a matek mindhez szükséges?
"...9.ben volt utoljára közöm a számokhoz..."
Nem is érettségiztél matekból? Azt hogy csináltad amikor kötelező?
A matek lemaradásod nagyobb hátrány, nehezebben hozható be, attól kéne jobban félned. Mindenképpen javaslom, hogy még az egyetem előtt, még a jelentkezés előtt szánj időt a pótlásra, és a programozás alapjainak elsajátítására. Akkor félni sem fogsz és megtapasztalod a nehézségeit, az alapján el tudod majd dönteni, hogy neked való-e ez.
Meglehetősen igénytelenül írsz ahhoz képest, hogy filológus vagy: nincs szóköz a mondatvégi pontok körül, de a vesszők körül balról is van, számítógép rövid i-vel, stb.
Vissza az eredeti kérdéshez:
Angol alapod van? Ha igen, már jó esélyed van hogy nekiállj. Logikus gondolkozás, és angol elégdéges egy C nyelv alapfokú megismeréséhez. A többi meg menet közben jön. Annyi előnyöd még lehet, hogy nincsenek rossz beidegződéseid, teljesen alapról tiszta lappal tudsz kezdeni. Ne feledd ehhez is mint sok minden esetében a fej mellett segg is kell, mert sokat kell ülnöd a könyvek, és a gép mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!