Pedagógiai asszisztensek jellemzően milyen munkarendben dolgoznak?
Gyes-en vagyok és erősen gondolkozom pályamódosításon, mivel az eredeti szakmám nem túl családbarát, 8-17 +elég sokszor túlórával..
Szívesen foglalkoznék gyerekekkel, akár SNI-s gyerekekkel is, mivel az én egyik gyerekem is az, így van némi rálátásom a dologra. Leginkább általános iskolában vagy esetleg óvodában tudnám elképzelni magam. A fizetés tudom, hogy nem sok, de ez most másodlagos dolog nálam, fontosabb a munkaidő a gyerekeim miatt. Szóval aki ilyen munkakörben dolgozik, arra lennék kíváncsi hogy jellemzően mettől meddig tart a munkaidő, a délutáni foglalkozásokon, napköziben is végig ott kell maradni vagy van lehetőség pl 6 órában dolgozni? Gondolom hogy iskolafuggo, de aki már elhelyezkedett, annak csak van rálátása hogy mi a jellemző :)
Nálunk pontosan nem láttam bele a pedagógiai asszisztens munkarendjébe, de szerintem 08:00-16:00-ig tartott a munkaideje, rendes iskolában (úgy értem, hogy nem kollégiumban, vagy egyéb intézményben, azokról nem tudok nyilatkozni).
Elvileg a ped. asszisztens feladata az lenne, hogy a tanárok munkáját segítse (pl. nyomtasson a tanároknak vagy rakja össze óra előtt a taneszközt (pl. vetítéshez állványt stb.). Biztos csinált ilyesmit is, bár nekem soha nem segített ezekben :D Leginkább akkor vették igénybe a szolgáltatásait, amikor hiányzott egy tanár, és nem volt kit beküldeni órára. Ezenkívül ebédeltetésnél vigyázott a gyerekekre, ha egy osztály vagy gyerekek csoportja elment valahová (versenyek, ünnepségek stb.), akkor kísérte őket. Iskolai rendezvényeken is segít díszíteni, és hasonlók. Ezekből adódóan inkább ad-hoc feladatokat lát el, szerintem egy rugalmas iskolában az olyan napokon, amikor "nincs semmi", elengednének hamarabb, de ha pl. este 6-ig tart egy rendezvény, és segíteni kell, akkor ott kell maradnod, kb. így tudnám elképzelni. De annyira tényleg nem láttam bele abba, hogy mit csinál, és hogy néz ki a munkaideje.
Ez intézményenként változó.
Általában 6-kor nyitnak az ovik. Ilyenkor érkeznek a dadusok, asszisztensek. Az óvónők járnak 7 órára.
Tehát sok helyen műszakban dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!