Kisgyermekgondozó nevelő vagy pedagógiai asszisztens okjt válasszam inkább?
Melyikkel van több lehetőség vagy melyiknek mik az előnyei ? Azt hallottam a ped.asszisztens végzettség óvodába és iskolába is egyaránt megfelel ,akkor emiatt az jobb lenne?
Kérlek segítsetek azért meggondolja az ember mire ad ki 200 ezret.
Nem 18 éves vagyok,felnőttként tanulnék mert a meglévő szakmám nem összeegyeztethető a gyerekekkel.
Szerintem nincs már ped. aszisztens képzés, az utódja: pedagógiai és családsegítő munkatárs. És nem 200 ezer Ft, hanem ennek kb. a fele.
A kisgyermekgondozó képzést akkor ajánlom, ha 2-6 éves gyerekekkel szeretnél foglalkozni.
Igen a hivatalos neve ez amit te írtál, de sokan így ismerik.
Nálunk ennyibe kerül ,közel 200 ezer lenne nagysagrendileg mindkettő képzés nem vagyok budapesti, ott hiába olcsóbb.
Szia!
Én ahogy elnézem az állásokat a pedagógiai asszisztensre nagyobb a kereslet. (bár ez függ a lakhelytől is szerintem)
Egyébként én is ilyesmi szakmán gondolkozom, viszont nekem a gyógypedagógiai segítő munkatárs, ami a legjobban tetszik. Ezzel el lehet helyezkedni pedagógiai asszisztensként is, viszont a sima pedagógiai asszisztens nem lehet gyógypedagógiai asszisztens.
Sok sikert a tanuláshoz! :)
Köszönöm neked is sok sikert.
Igen azt is néztem, de nálunk az nem fog indulni, nincs meg a letszam. Valo igaz megye/terület fuggo is.
Bejárós suliba vagy e-learning-re mész?
Én személy szerint az EFEB-nél tanultam (mint dajka).
Ugyanitt van gyógy- és sima pedagógiai asszisztens tanfolyam is (otthon tanulós).
Én azért ezt választottam, mert nem lett volna időm bejárni iskolába (a kisfiam miatt).
Volt egy 40 órás gyakorlat, azt hiszem a fentebb említett két képzésnél is ennyi idő a gyakorlat.
Bocsánat,hogy elkanyarodtam a kérdéstől, de hátha valakinek hasznos lehet ez az infó! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!