Le lehet mondani az elsősegély vizsgát a Vöröskeresztnél?
Nem muszáj lemondani, csak nem mész el, bár a tisztesség kedvéért azért mégis mondd le. Egy telefonba kerül csak, és kihúzzák a neved.
Kicsit túl van misztifikálva az elsősegélyvizsga. Én Youtube-videókból készültem, és simán meglett. A mellkaskompressziót nem árt legalább egyszer kipróbálni amubabán, de ezt leszámítva minden megtanulható az internetről.
Utolsó válaszoló vagyok, és örömmel jelentem be, hogy nem lehetetlen csak egy online képzéssel a dolog! (igen, átmentem, nem volt igaza a nőcinek >:D) Persze ne vegyétek készpénznek, mert kellett hozzá szerencse is, illetve 0-24 hallgattam a Stayin alive-ot, és megpróbáltam mindent IS megjegyezni, amit elmondanak a youtubeos videókban/ a vöröskereszt honlapján.
Viszont a vizsgámon voltak bukók, szóval mindent meg kell tanulni. (fektetések, kötözések, mikor nem mozgatod a sérültet, fogások stb.) Ehhez a vizsgáztató a Hornyák István féle könyvet ajánlotta.
A vörösök honlapján még találtok egy tételsort 75 kérdéssel, viszont a válaszok nem mindenhol jók rajta, ezért ha átolvassátok, akkor figyeljetek arra, hogy mit tanultatok előzőleg.
(egy példa: rögtön az első tétel úgy kezdődik, hogy fújjon rá a szempilláira, hogy megnézze, hogy eszméleténél van-e. Ne. Ne fújjon rá, helyette szólítsa meg, vállát óvatosan rázza meg. Ilyen és ehhez hasonló kisebb hibák vannak a doksiban, de a tétel kérdései megegyeznek a vizsgáéval)
Bárki ha úgy dönt, hogy jogsit akar csinálni/elsősegély vizsgát akar letenni, annak szurkolok, és jó felkészülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!