Nők is el tudnak végezni egy villanyszerelő képzést és utàna kaphatnak állást? Mennyire rekesztenék ki egy tanfolyamon, vagy kapna megkülönböztetést?
Már miért ne végezhetnék el?
Kemény fizikai munka ám a falban járatot vésni a vezetéknek.
Amúgy nagyon sok a villamosmérnöknő is, tehát a műszaki tudás nem
köthető kizárólag a férfi nemhez.
Én láttam, többet is, már a hetvenes években is. Ez a "Kemény fizikai munka ám a falban járatot vésni" ez a helyzet nem ismeretére vall. :D Először is, roppant sokféle villanyszerelési munka létezik. Akit először megismertem, ő villanymotorokat tekercselt. Akit utána, ő meg áramváltós mérőket kötött be. De ha valaki lány testépítő edzésnek vésni akar, én nem bánom. :D balczó vágott fát? Vagy Papp Laci? Na meg aztán ahol a villanyszerelő vés, ott bajok vannak. Az a segéderő dolga. A villanyszerelő legfeljebb lepattint egy szögletes sarkot.
"Amúgy nagyon sok a villamosmérnöknő is" A másik elképesztés. :D Villamosmérnök lányt is ismertem hármat. Fiút meg kb 160-at. Alighanem ez lehet az arány. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!