Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Ti hany oraval mentetek el...

Ti hany oraval mentetek el forgalmi vizsgazni?

Figyelt kérdés

Szoval az a helyzet, hogy ket het mulva lesz a forgalmi vizsgam, es a vizsga oraja lesz a 70. oram. Az lenne a kerdesem, hogy csak en vagyok ennyire balfék, vagy kozottetek is volt olyan, aki ilyen sok ora utan ment el forgalmira?

Hozzatartozik a sztorihoz, hogy eloszor egy nagyon rossz oktatot fogtam ki, aki 36 oranal meg nem parkoltatott es az elejen az orakat sem tartotta vegig. Es azert 4000 forintos oradijnal mar 5-10 perc is tobb draga. 36 oranal valtottam oktatot es szerencsere az uj mar jo lett.

Meg a masik, hogy anya allandoan piszkal, miert nem tudtam mar 30 oraval atmenni, mikor a noverem es a batyam - akik amugy 15 evvel ezelott csinaltak a jogsit - atmentek 30-32 oraval.Ismerosi korbol es az eddigi oktatoimtol is azt hallom meg azt lattam, hogy 50-60 ora legalabb kell ahhoz, hogy atmenj. Az egyik haverom 40 oraval ment el vizsgazni ugy, hogy mar tudott elotte vezetni. Miert van az, hogy 15 eve - ezek szerint - 30 oraval at lehetett menni, most meg min. a duplaja kell?

2020. márc. 12. 15:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
10-essel teljesen egyetértek. Fontosabb hogy hányadszorra sikerült, mint az hogy hány órát vettél. Persze anyukám testvére szerint fordítva. Tudom hogy most már így utólag mindegy, változtatni úgysem tudok rajta, de azóta eltelt másfél év és még most is nagyon zavar. Ez olyan dolog, amit tényleg soha nem fogok elfelejteni.
2020. márc. 15. 15:52
 12/15 anonim ***** válasza:
6. voltam.
2020. márc. 15. 15:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A 10-es vagyok.

Köszi 6-os, hogy egyetértessz.

Kedves kérdező, melyik településen tanulsz?

Egyébként a szívemből írtam ezeket a sorokat. A vizsgázónak és az oktatónak is negatív érzés, ha a tanuló megbukik. Az én oktatóm, a vizsga napja után pár nappal is össze van törve, ha sikertelen a vizsga.

Nincs erre szükség. Annyi kudarc van volt és lesz az életben, hogy ha már fizetünk érte, legalább ebben ne legyen sikertelenség. Ha a sikerhez 70-80 vagy több óra kell, akkor annyi... Nem mindenki tanul meg járni vagy beszélni sem könnyen. Van, akinek gyorsan megy, van akinek lassabban az is, de mindenki megtanul járni és beszélni is.

Vagy a biciklizés... Hányszor elesik a gyerek mire megtanulja.

Láttam egy videót a minap Michael Jordan-t kérdezték, hogy mekkora sikeres kosaras, stb. Ekkor azt mondta, persze, de mire a sikerig eljutott 9000 szer hibázott, ezt sem kell elfelejteni...

2020. márc. 15. 16:50
 14/15 anonim ***** válasza:

Én első vizsga 38 ora volt, masodik 48 ora.

En egy totál ismeretlen autóval buktam meg, mivsel 36. Óra után kocsit váltott az oktató .... Majd a 46. Óra után vissza kaptapta a régit.... Azzal sükerült...

Amugy sz...rd le... Nekem volt olyan aki 80 nal ment át.... 1 a lenyeg, ha kell az ora vedd fel, vizsgabiztosnak ne fizess... Ha nem tanulsz meg vezetni, osszetorsz valakit, akkor ugy is fizetsz.....

2020. márc. 31. 12:34
 15/15 anonim válasza:

Nekem elsőre sikerült a vizsga. Megvoltak a kötelező ellenőrzések az elején, utána elindultunk. A VB a kezdéskor jött be pont, előttem voltak olyanok akik megint megbuktak, nekem pedig a vizsgakövetelményekhez viszonyítva jól megy a vezetés. Körülbelül 30 percet vezettem, egy többször bejárt vizsgaútvonalon mentünk. 1 balra előre 90 parkolásom volt, illetve egy sima egy íves megfordulás. Mindenre jobban figyeltem mint eddig, gyalogosokat is úgy néztem mintha az életem múlna rajta ha csak 1 embert is meglátok a járdán. Az utolsó vezetési órámon megjártam ezzel mondjuk, állt a férfi a zebra elején a járdán, megálltam, de mondta hogy nem fog átmenni, menjek tovább nyugodtan. Előtte pár napig izgultam, aznap hajnalban is úgy keltem fel álmomból, hogy azt álmodtam, hogy elaludtam, ez volt hajnali 4-kor. Szóval nem érdemes ráparázni, ahogy elindultunk, már nem idegeskedtem. 3 alkalommal is vittem másokat magam mögött hátul, a VB így nem zavart annyira, csöndben voltunk az egész úton, körülbelül a háromnegyedénél néztem rá a középkonzolon az órára, és hamar lement az idő. 2 hibapontom lett, ami elvileg oktató szerint csak azért lett behúzva, hogy mégse hibátlanul végezzek. De még ha igaz is, az sem probléma, mert úgy is a minimális szintem megvan teljes mértékben, és a többit a forgalomban önállóan tanulom meg. Visszaérve az autóssulihoz mondta, hogy sikeresen teljesítettem a vizsgát, ott is beparkoltam jobb hátra párhuzamosan, mind a kettő javítás nélkül meglett, pedig a párhuzamoson kívül a többinél 1x mindig kellett javítani nagyrészben.

Fejben el kell dönteni, és hinni kell benne, hogy át fogsz menni, őszintén szólva a kötelező óraszámot sem kellett teljesítenem, mert 0-ról gyorsan fejlődtem. Emberfüggő, és hozzáállás kérdése az egész. De ha jófej oktatót és VB-t kap az ember, akkor semmi probléma sem lesz, csak 100x jobban kell figyelni mindenre, mint amúgy a gyakorlati órákon. A forgalommal olyan szempontból nem kell foglalkozni, hogy ha dudálnak stb. 50-es táblánál 45-el ha mész, akkor azzal semmi baj sincs, tökéletes tempó a vizsgán is. Így az elején még a döntésképesség is rosszabb, emiatt akár 1-2 tizedmásodperc is sokat számít, emiatt sem kell 50-el menni akkor sem. A tükröket érdemes figyelni sokszor, arra is ugrani szoktak, de emberfüggő, hogy ki mit mennyire vesz figyelembe a vizsgáztatók közül. Azért is segít a tükör is, mert nem bambul el vezetés közben egyenesen, és nem okoz problémát. Ha egyenes szakaszon vagy, vagy állsz a pirosnál, és tudod nagyjából, hogy mikor fog váltani, akkor nézz bele teljesen nyugodtan, de mindegyikbe. Holttér is fontos, az oktató nekem is mondta, hogy azt is jól csináltam még sima órán is, mert az is sorsdöntő lehet bármikor.

Szóval nekem elsőre, kicsit kevesebb óraszámmal, 0-ról, lefizetés nélkül 2 hibaponttal meglett 3/4 év alatt, pár helyzet miatt húzódott, munka, járvány stb miatt. Nem kell idegeskedni rajta, az csak ront a helyzeten, simán menni fog aki tényleg akarja is.

2020. jún. 4. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!