Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Tényleg lehet ekkora külömbség...

Tényleg lehet ekkora külömbség egy németországi és egy magyarországi kurzus között?

Figyelt kérdés

Némeotrszágban élek és Adob Illustrator programot szeretnék hobbiból elvégezni.

Akárhol is nézem 1500€ az ára.

Rákerestem Mo-n és 50.000Ft-ba kerül. Az oraszám kb ugyan annyi. Persze a tartalmat nem tudom, és pont ez aggaszt.

De 1/10-el olcsobb ami iszonyat olcsó.

Lehetséges ez?

Vagy Mo-n a 36 óra kurzuson semmit nem fogok 50.000Ft-t kapni?

2019. okt. 25. 13:57
 1/2 anonim ***** válasza:

A Udemy-n €10 egy kurzus, például [link]

Most éppen nincs akció, várj egy pár napot, és lesz.

2019. okt. 25. 14:51
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát én már elég sok tanfolyamra jártam (más jellegűekre), de a közös mindegyikben csak a pénzbeszedés volt és mindazt, amit megtanultam, az életben és magam szakállán sajátítottam el.

Nem tudom, hogy kint hogy van, de itthon senki sem néz a képzők körmére és minden csak papíron "szép és jó", a valóságban meg nincs letanítva, se a gyakorlati haszna, se a tényleges, hasznos óraszám nincs meg.

Bezzeg a borsos vizsgadíjak beszedése, meg modulzárók és egyéb számonkérések, azok katonás rendben mennek - csak épp mindent magadnak kell kikutatnod és megtanulnod hozzá.

Gondolom, Németországban minőségibb az oktatás és talán azért a pénzért kapsz is valami használható tudást.

Itthon egy sima szakmánál is sok helyen elvárják, hogy magad szerezz gyakorlati helyet, saját költségen oktatót és ők meg csak beszedik a pénzt a nagy semmire, online elméletre, amit aztán még magad is nyomtathatsz ki saját költségen, na vannak ám itthon lehúzások és senki sem tesz semmit, mert az a fő, hogy az államnak tejeljenek.

Egyébként a fizetések miatt lehet még ekkora különbség, hiszen itthon, aki mondjuk nettó 140-es minimálbért keres, annak az 50 is borsos, kint meg szintén a fizu felére jön ki a képzés ára. Minden keresleten és kínálaton alapul.

Itthon azért ennyi, mert különben éhen halna a képző.

Külföldön remélhetőleg hasznosítható tartalom is áll a képzés mögött, bár én kevésnek érzem a 36 órát....

2019. okt. 25. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!