Tényleg lehet ekkora külömbség egy németországi és egy magyarországi kurzus között?
Némeotrszágban élek és Adob Illustrator programot szeretnék hobbiból elvégezni.
Akárhol is nézem 1500€ az ára.
Rákerestem Mo-n és 50.000Ft-ba kerül. Az oraszám kb ugyan annyi. Persze a tartalmat nem tudom, és pont ez aggaszt.
De 1/10-el olcsobb ami iszonyat olcsó.
Lehetséges ez?
Vagy Mo-n a 36 óra kurzuson semmit nem fogok 50.000Ft-t kapni?
Hát én már elég sok tanfolyamra jártam (más jellegűekre), de a közös mindegyikben csak a pénzbeszedés volt és mindazt, amit megtanultam, az életben és magam szakállán sajátítottam el.
Nem tudom, hogy kint hogy van, de itthon senki sem néz a képzők körmére és minden csak papíron "szép és jó", a valóságban meg nincs letanítva, se a gyakorlati haszna, se a tényleges, hasznos óraszám nincs meg.
Bezzeg a borsos vizsgadíjak beszedése, meg modulzárók és egyéb számonkérések, azok katonás rendben mennek - csak épp mindent magadnak kell kikutatnod és megtanulnod hozzá.
Gondolom, Németországban minőségibb az oktatás és talán azért a pénzért kapsz is valami használható tudást.
Itthon egy sima szakmánál is sok helyen elvárják, hogy magad szerezz gyakorlati helyet, saját költségen oktatót és ők meg csak beszedik a pénzt a nagy semmire, online elméletre, amit aztán még magad is nyomtathatsz ki saját költségen, na vannak ám itthon lehúzások és senki sem tesz semmit, mert az a fő, hogy az államnak tejeljenek.
Egyébként a fizetések miatt lehet még ekkora különbség, hiszen itthon, aki mondjuk nettó 140-es minimálbért keres, annak az 50 is borsos, kint meg szintén a fizu felére jön ki a képzés ára. Minden keresleten és kínálaton alapul.
Itthon azért ennyi, mert különben éhen halna a képző.
Külföldön remélhetőleg hasznosítható tartalom is áll a képzés mögött, bár én kevésnek érzem a 36 órát....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!