Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehet hozzájutni a...

Hogy lehet hozzájutni a "Sæmundur á selnum" című könyvhöz?

Figyelt kérdés

Schütz J. István írta. 1994-ben adták ki. Ez egy kísértleti izlandi nyelvkönyv.

És sajnos sehol sem találom. Még az OSZK-ban sincs meg :-(

Valaki nem tudna segíteni?

2010. júl. 11. 13:16
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

én pécsen vagyok oroszos :)

Az izlandi meg úgy jött, hogy google earth-ön bolyongtam és izlandot nézegettem és annyira megtetszett a táj, hogy csak na :P

Utána meg hallgattam izlandiul valamit, és a hangzása miatt teljesen beleszerettem. Nekem van valami gyermeki báj az egészben. Lehet, hogy ez hülyén hangzik....de tényleg így van

Üdv!

2010. nov. 3. 15:46
 12/19 anonim ***** válasza:

de jó, én meg orosz vagyok. micsoda egybeesések :D

szerintem is szép az izlandi. sok sikert az autodidaktikus elsajátításához!

2010. nov. 8. 16:06
 13/19 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen :)

orosz vagy? annnyira hihetelenül szép az anyanyelved, én nagyon-nagyon szeretem. De hát a tudásom hagy némi kívánnivalót maga után (ha finoman akarok fogalmazni)

=)

2010. nov. 12. 18:07
 14/19 anonim válasza:

Sziasztok!

Én is a Sæmundur á selnum-ra vadászom, antikváriumban eddig nem találtam én sem, csak a kiegészítőjét, az Íslensk beygingardaemi-t. Ha valaki hozzá tudna segíteni egy fénymásolathoz, hálás lennék.

2010. dec. 17. 18:31
 15/19 A kérdező kommentje:

Nekem már megvan, amint megjön a gépem a szervízből elküldöm. De nem egy jó könyv, mert ez az ELTÉ-n lévő izlandi nyelvtanfolyamra készült 1994-ben. És ezért csak szövegek vannak benne és szószedet, nyelvtan nincs benne sajnos. És így elég használhatatlan.

De ha szeretnéd, természetesen elküldöm.

2010. dec. 17. 18:47
 16/19 anonim válasza:
Értem, köszönöm a választ. Azért ha megvan digitalizálva és nem jelent gondot, köszönettel venném, ha elküldenéd. Illetve ha van tipped, milyen könyvet érdemes beszerezni, arra is nyitott lennék. Eddig a www.livemocha.com ingyenes tanfolyamát csinálgattam, de az azért elég kevés a valódi tanuláshoz, inkább csak játék. Az amazonon egész jó kínálat van tankönyvekből, de fogalmam sincs hogy melyiket érdemes megvenni (angolul beszélek).
2010. dec. 18. 14:41
 17/19 A kérdező kommentje:

Én egy német könyvet töltöttem le, ami nagyon jó. Ez első pár lecék le is fordítottam magyarra, mert hiába beszélek nagyon jól németül, azért csak könnyebb, ha magyarul van a dolog.

Meg van egy orosz vagy üzbég (nem emlékszem már) oldal, ahol nagyon sok nyelven nagyon sok nyelvkönyv van feltölte. Ott is vannak jó könyvek. Van a teach yourself sorozat izlandi kötete is.

Amúgy te miért szeretnél izlandiul tanulni?

2010. dec. 19. 00:11
 18/19 anonim válasza:

Köszönöm a tippeket! Azóta az amazonon nézegettem könyveket, és ez elég jónak tűnik kezdésnek: Stefán Einarsson: Grammar, Texts, Glossary. Nem éppen tankönyv, inkább nyelvtani összefoglaló, de elég alaposnak tűnik (az 1940-es években készült). A Schütz Izlandi alaktant ma néztem meg... hát egy kezdő tényleg nem sokra megy vele.

Ha nem veszed tolakodásnak, nagy segítség lenne minden digitalizált tananyag, amit el tudsz küldeni.

Elég triviális okból kezdtem el az izlandival foglalkozni. Valami archaikus, patinás, de még ma is élő nyelvet szerettem volna tanulni. Tervben volt még az ír is, de a livemocha-n csak izlandi tanfolyam volt, ezért azt kedtem el. Az is vonzó benne, hogy kuriózum, és elég kevés embert érdekel ilyesmi (legalábbis nálunk).

2010. dec. 21. 15:49
 19/19 anonim ***** válasza:
Teach yourselfből tanulgattam anno az izlandit, ha beszéltek angolul vagy németül, akkor vannak modernebb anyagok, amikhez vannak feladatok megoldókulccsal, hanganyaggal is és tanár skype-on akár(elő nyelv).
2014. aug. 15. 02:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!