Hogy lehet hozzájutni a "Sæmundur á selnum" című könyvhöz?
Schütz J. István írta. 1994-ben adták ki. Ez egy kísértleti izlandi nyelvkönyv.
És sajnos sehol sem találom. Még az OSZK-ban sincs meg :-(
Valaki nem tudna segíteni?
Igen, ezt én is megtaláltam. De reméltem, hogy valaki tud valami közelebbit :)
Aztért köszönöm
az oldalán azt írja, eljuttatta a széchenyi könyvtárnak, hogyhogy nincs meg ott? a katalógus szerint ott van:
amúgy együttérzésem, sorstársak vagyunk, én is nagyon szeretnék izlandit tanulni (:
Azért nincs meg az OSZK-ban, mert az ELTE-BTK skandinavisztikával közös a katalógusuk, és ez a könyv csak ott van meg, de így benne van a katalógusban. De azt nem tudom, hogy a oda beiratkozhatnak-e nem sakndinavisztika szakosok is, vagy egyáltalán - nem ELTÉ-esk.
Az OSZK-ban csak az "Izlandi alaktan" van meg, de az egy kezdőnek használhatatlan. És annak is oda van írva az elejére, hogy a Sæmundur á selnum kísérőkötete.
Te hogy-hogy szeretnél izlandiul tanulni? :)
nekem van egy olyan érzésem, hogy a tanszék/szak könyvtárát elméletileg csak 'helyiek' használhatják... de olyan érzésem is van, hogy van esély megbeszélni a könyvtárosokkal, feltéve persze, hogy értelmesek. /én most régészetre járok, és a mi könyvtárunk el van zárva minden külsős elől./ épp most felvételizem skandinavisztikára amúgy, ha felvesznek, segíthetek a könyv átfénymásolásával vagy ilyesmi, gondolom kivenni nem lehet, szóval ha nem találod meg másképp, örömmel segítek. amennyiben persze felvesznek (:
egy ideje érdekel ez a nyelv, nagy kár, hogy nem lehet izlandit tanulni skandin. /és most finoman, kulturáltan fogalmaztam./
tegnapi második válaszló voltam.
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de nem voltam itthon.
Húúú az nagyon jó lenne ^^
Remélem felvesznek :P
Köszi előre is
Szia!
Felvettek?
És skandinavisztikán belül melyik nyelvet válaszottad?
Üdv!
tejóég, az oldal nem jelezte, h írtál megint a kérdésedre, ezért nem tűnt föl, most is tök véletlenül bukkantam rá. bocsánat :/
igen, felvettek, norvégra járok. ha még mindig érdekel a nyelvkönyv, megpróbálom kikurkászni a könyvtárból, feltéve persze, h megvan (még nem néztem utána, amilyen lusta gaz vagyok ^^)
Szia!
És hogy tetszik? Mennyire nehéz a nyelv? stb....mesélj légy szi!
A könyvet azóta sikerült megszerezni nagy nehezen. Mert a skandi könyvtárban nem találták onnan eltűnt. De később a germanisztika részben találtak egy fénymásolatot. És azt könyvtárközivel ekértem, szóval pár napon beül már a kis kezecskémben tudhatom! :)
Köszönöm szépen a segítő szándékot :)))
eh, pedig pont akartam írni, hogy hiába kerestem a skandi könyvtárban, nem találtam, mert állítólag eltűnt :D de ezek szerint már nem aktuális a dolog, éljen. na majd én is előkurkászom azt a fénymásolatot. de most is 2 nyelvet tanulok egyszerre, egyelőre nem bonyolítom tovább az izlandival...
amúgy tetszik a szak, jó arcok a tanárok és érdekes a tananyag. a nyelv egyelőre nem kifejezetten nehéz, de van egy olyan érzésem, hogy egy ponton majd rohadt bonyolultnak fogom érezni (=
Te mit csinálsz amúgy? hol tanulsz? honnan jött az érdeklődés az izlandi nyelv iránt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!