Nyelvtanulással Kapcsolatban milyen tippek vannak?
Sok nyelv megmozgatta már elmémet,de most kifejezetten a németre szeretnék koncentrálni,létezik-e olyan oldal/módszer/csatorna ami ezen cél elérésében segíthet engem ?
(Duolingot már használok)
Nekem az a tapasztalatom, hogy az a leghatékonyabb, ha olyat nézek, olvasok, ami érdekel és akkor küzdeni fogok, hogy megértsem. Vannak kezdőknek és haladóknak való sorozatok is, tele a YouTube vele, és persze újságok (Mindennap németül) és blogok/vlogok is.
Ha nagyon az elején tartasz, itt indulj (tegyél rá feliratot, ha kell és hajrá!)
Én az ANKI-t ajánlom még szó- és mondatmagoláshoz.
Én sokakkal ellentétben imádok szavakat, mondatokat és kifejezéseket magolni. Mellette én is egy interaktív programot használok, a Rosetta Stone-t.
Kiegészítésképpen én is jó ötletnek tartom a filmeket. Én például angolban a C1 szintig ezzel jutottam el. Kizárólag filmekkel. Hozzáteszem, ez úgy 10 éves folyamat volt, de ha nincs 10 éved, szerintem gyorsabb, ha kombinálod a módszereket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!