Nyelvtanulással kapcsolatban mindig ezerfélét mondanak, nem tudom mi az igazság?
Figyelt kérdés
Nálunk az oviban van angol foglalkozás, és zt mondta az oktató, hogy kb. csak az a lényeg, hogy hallja az angolt, hogy később ne legyen neki idegen a hangzás. Másrmost a gyerek hazajön és mindenfélét mondogat, amit rosszul hallott. Szerintem ez nem jó, mert egész életére rosszul jegyzi meg. Például egyszer rosszul jegyezte meg és azt hitte 6 után 9 jön a számolásban és évek óta rosszul mondja, nem tudja kijavítani magát. Én magamról is tudom, ha valamikor gyerekkoromba valamit orsszul tudtam az felnőttkorra is beég, hiszen gyerekkorban egy-egy rossz példa éppúgy beég, mint amilen gyorsan egyébként tanulni képesek a gyerekek.2018. nov. 27. 18:28
1/2 anonim válasza:
Én veled értek egyet... Az angolt egyébként gimiben kezdtem és kellő gyakorlással elég jól megtanultam, nem tudom, mit segített volna ezen az, ha sok angolt hallok korábban... De a rossz ne rögzüljön, mert sokszor könnyebb a nulláról jól megtanulni valamit, mint rossz tudást jóvá alakítani, ez nemcsak nyelvtanulásra igaz...
2/2 anonim válasza:
Szerintem ekkora korban is javítani kell a hibákat, csak úgy hasznos az ilyen foglalkozás.
Én németes oviba jártam 15 év távlatából is emlékszem dalokra, és ezek nyilván bővítették a szókincsem is, vannak szavakat, amelyek így a dalokból/mondókákból tanultam.
De mint írtam ez csak úgy hasznos, ha javítják, ha vmi nem jó. Nem hinném, hogy ha ráhagyják van értelme. Nálunk az ilyet még javították.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!