Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Most mi az igazság az angol...

Most mi az igazság az angol igeidőkkel kapcsolatban? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Kifejtem.

Tanultam angolt, meg most szeretnék újra tanulni. Igaz nem szerettem, de rájöttem, hogy kell... szóval nem értem ez a 12+ nemtudom mennyi igeidőt. De a kérdésem az, hogy angol tanároK, meg külföldön (Anglia) dolgozók váltig állították, hogy "Jajj, csak meg kell tanulni de ne is használja senki." Mondom tanárok is mondták. De ott a másik véglet, akik meg állítják, hogy igenis használják és kell tudni használni, nem csak megtanulni és elfelejteni.

Most akkor mi az igazság? Használják, vagy nem? És kell tudni ?

2017. okt. 13. 13:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Használjuk. Akik azt mondják, hogy nem kell, azok arra gondolnak, hogy nélkülük is sok mindent meg tudsz értetni másokkal. Mint magyarul is megérted, ha azt mondom, hogy "Reggel mindig megyek bolt." De aki beszél magyarul, az nem így mondja, hanem mondjuk úgy, hogy "minden reggel el szoktam menni a boltba".
2017. okt. 13. 13:34
 2/6 anonim ***** válasza:
13%
Fél kiló karajt azét még tudsz venni a boltban. Viszont nem lehet eldani.
2017. okt. 13. 13:36
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Arról van szó, h ritkán jön elő.

Nem igazán szoktak olyat mondani az emberek, hogy ha majd valami lesz, akkor más valami is fog történni.

Én speciel soha nem olvastam még alapjáraton, max teszten 1-2 igeidőt.

Az igeidőktől meg nem kell félni, csak sokat kell gyakorolni, hogy ráérezz mikor melyiket használjuk.

Dohár Péter könyvét szerezd be, ő elég szépen leírja, csak mondjuk elég össze-vissza veszi át őket.

Aztán a végén vannak gyakorló mondatok is.

Annyit kell még tudni, hogy az hogy van 12 igeidő az nem azt jelenti, hogy akkor náluk másképp telik az idő, hanem hogy amit mi mondjuk letudunk egy igekötővel, ők külön szerkezetet csináltak.

I did - Csináltam

I have done - Megcsináltam.

A második esetben betettek egy have segédigét plusz az ige harmadik alakba került.

Mi meg csak hozzátettük a "meg" igekötőt.

2017. okt. 13. 18:00
 4/6 anonim ***** válasza:
33%
Hpogyan lehet probléma 12 dolgot megtanulni? Akkor eleve lemondtál arról is hogy jogsid lesz? Ahhoz sem kell sem kevesebb, sem több dolgot megtanulni, mint egy tucatot.
2017. okt. 13. 18:26
 5/6 anonim ***** válasza:
10%
Van az 24 is-
2017. okt. 13. 18:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyébként, kedves Kérdező, nincs 12 igeidő.

Hanem van:

3 egyszerű

3 folyamatos

3 befejezett

3 befejezett folyamatos

4 múlt

4 jelen

4 jövő

Bárhonnan kezded el harapni, ha egy blokkal tisztában vagy, mondjuk a jelennel, a többi blokkokban vannak hasonlóságok, szóval azok már csak felet számítanak.

2017. okt. 14. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!