Aki jó angolból, kérem összefoglalja, hogy mikor és mikor nem kell vesszőt használni?
Figyelt kérdés
Van valami szabály?
Azt tudom, hogy a but-nál kell, de az if-nél és az although-nàl nem. Aki tud írna még ilyen példákat?
2019. júl. 15. 09:58
2/4 A kérdező kommentje:
Láttam ezt az oldalt, de én inkàbb azt nem értem, hogy miért van az, hogy az although-nàl nem kell, a however-nél meg pl. igen...van valami szabály/különbség a kettő között?
2019. júl. 15. 11:19
3/4 anonim válasza:
Angolban a központozásra nincsenek olyan szigorú szabályok, mint a magyarban. Irodalomban következetesen használják a vesszőket, de mindenhol máshol teljesen véletlenszerűen. A lényeg, hogy sokkal kevesebb kell belőlük, mint magyarul, és ha nem vagy benne biztos, ki kell-e rakni, inkább ne rakd ki, mert totál megváltozhat a mondat értelme.
4/4 anonim válasza:
Mi az, hogy veszőhasználat? Vessző lehet előtte is és utána is, melyikre gondolsz? Csak az egyikre?
Ezek többjelentésű szavak, melyik jelentésre gondolsz? Mindegyikre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!