Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » DSD, érettségi és egyéb?

DSD, érettségi és egyéb?

Figyelt kérdés
Most fogom kezdeni nemsokára az utolsó évemet a gimnáziumban, két tanítási nyelvű osztályban vagyok. Németes csoportban vagyok és hát nem igazán megy úgy, ahogy elvileg kéne. A tanév során alkalmunk lesz megpróbálkozni a DSD vizsgának a letételével és be kell valljam, hogy nekem szerintem nem megy úgy, hogy egy C1 össze jöjjön. Bár őszintén már tán 2 éve rájöttem, hogy ha van valami amit gyűlölök a világon az a német nyelv. Egyszerűen nem nekem való és emiatt nem is akarok megpróbálkozni a vizsgával (lesz elég pótolni való a sok beteg tanárunk miatt az éven, emiatt jobban kellesz készülni matekból pl. amire nekem szükségem lenne a továbbtanuláshoz). Amúgy érettségizni emelt szinten kellesz németből és még a törit is németül kellesz de azt csak közép szinten plusz még egy német civilizáció. Gondolkodtam magán tanáron is de még azzal sem nagyon szeretnék vesződni, mert annyira rühellem a nyelvet. A legtöbb nyelvtudást felmérő teszten általában a középfokot súrolom 50/30 pont, 100/65 körül, ilyesmik jönnek.(Amúgy nem magával a nyelvtanulással van gond, legalábbis szerintem, mert angolból van felsőfokúm és az kifejezetten jól is megy meg használom minden nap. A többi jegyem is kifejezetten jó az átlaghoz képest. 4 négyesem volt az éven.) Ti mit tennétek a helyemben? Bármilyen választ, véleményt hálásan fogadok!

2019. júl. 8. 18:10
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!