Megéri orvosnak tanulni (nem japán orvosnak), ha japánul meg akarok tanulni és ott is akarok élni? |Többi lent! ↓
Nekem van olyan ismerősöm, aki orvosnak tanult, majd kiköltözött Japánba, és ott ment férjhez. Bár azt nem tudom, hogy miben különbözik a japán orvoslás a magyarétól. Szerintem összekevered a "tipikus" keleti gyógyászattal, mint amilyen pl. az akupunktúra, különböző masszás, stb. Kb. ugyanazt tanulják az orvosi egyetemen, mint mi. Szóval ne ilyen "energizálást" érts orvostudomány alatt :"D
Minden esetre szerintem érdemes inkább orvosi / valamilyen mérnöki szakot elvégezni, mint valami "keleti nyelvek és kultúrák" szakot elkezdeni.[mondjuk én azért jelentkeztem japán szakra, mert érdekel a japán nyelv, kultúra, történelem, irodalom, nyelvészet.] De semmi pénzért nem költöznék ki. Gondolj bele, ha kiköltözöl akkor le kell mondanod a magyar állampolgárságodról. Ráadásul hiába élnek a japánok jobban, mint a magyarok, hiába a magas fizetés, sosem lesz lehetőséged arra, hogy pl. lakást vegyél magadnak. (mondjuk ez is sok mindent elmond).
"ha kiköltözöl akkor le kell mondanod a magyar állampolgárságodról"
Ugyan miért kéne? Rengeteg külföldi állampolgár (köztük magyar is) él Japánban. Akkor kell lemondani a magyar állampolgárságról, ha fel akarod venni a japánt, de ezt nem sokan csinálják meg.
"sosem lesz lehetőséged arra, hogy pl. lakást vegyél magadnak"
Dehogynem. Egy csomó bank ad lakáshitelt, ha megfelelsz a követelményeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!