Akinek külföldi párja van és külföldön él, az megtanítja magyarul a gyerekeket?
A párom sem odavalósi, mindketten bevándorlók vagyunk.
Így érdemes 3 nyelven megtanítani a gyereket alapból?
(Még nem született meg, de tervbe van véve.)
Az én lányomat nem is kellett tanítani. Az első három évben, mikor otthon tudtam vele maradni, napközben csak magyarul beszéltem, meséltem, énekeltem neki. Mikor a férjem este hazajött, az itteni nyelven beszélgettünk.
Az első szavai is megyarok voltak.
Később annyira megszokta ezt a váltást, hogy soha, még véletlenül sem keverte a szavakat.
Mikor elkezdett óvodába/iskolába járni, az itteni nyelv természetesen felülkerekedett a magyaron, de velem és a magyar rokonokkal ma is gond nélkül beszélget. Van ugyan egy kis akcentusa, de az elmegy, miután mindent megért és el tud mondani.
Meg nincs gyerekunk de ha lesz akkor megtanitom magyarul.
Ugy vettem eszre hogy azoknal a kulfoldon elo magyaroknal akik tanitjak a gyerekeket magyarul, a gyerek a helyi nyelvet preferalja es magyarul alig beszel, nem szeret beszelni.
Akiket pedig nem tanitottak a szulok azok kesobb felhanytorgatjak nekik hogy miert nem es milyen jo lenne ha most tudnanak magyarul.
Igen, 3 nyelven beszél a lányunk. :)
Nem nagy ördöngősség, simán megy nekik, tanítani sem kell igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!