Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német c2 mennyire lehetetlen?

Német c2 mennyire lehetetlen?

Figyelt kérdés
...nagyon-nagyon sok tanulással, különtanárral, 17 évesen?

#tanulás #német #nyelvvizsga #nyelvtanulás némettanulás
2019. jún. 11. 19:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, miért lenne rá szükséged. C1-gyel is már megkaphatod azt a munkát, amihez magas szintű német kell.

De ehhez már inkább anyanyelvi környezetben kellene eltöltened némi időt, könyveket, újságokat olvasni, filmeket nézni németül.

2019. jún. 11. 19:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Bármi lehetséges, ha nagyon sokat teszel érte és van is nyelvérzéked, megy a német, de miért van C2-re szükséged? Ezt nem kötekedésből mondom, ne értsd félre, de egy jó C1-es nyelvvizsga (például Goethe vagy ÖSD, én azt hallottam, ezek jók és színvonalasak) is teljesen jó, az is bizonyítékot ad a nyelvtudásodról, azzal is mehetsz már német nyelvterületre dolgozni vagy tanulni, ha az lenne a célod.

Én nem a némettel, hanem az angollal vagyok így, hogy fontos nekem és szeretnék egy jó angoltudásra szert tenni, erről papírt is szerezni, de én is "csak" C1-re készülök. Az is elég.

C2 szerintem max azoknak kell, akik nyelvtanárok akarnak lenni, de arra is az egyetem végéig van szükség.

2019. jún. 11. 19:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Minden nyelvvizsga fajtához vannak hivatalos leírások, ismertetők, az oldalakon mintafeladatok, valamint zsákszám kapni felkészülési könyveket. Hát be kell ruházni legalább a honlap felkeresési, letöltési, elolvasási időt, és a kérdés pontosabban megválaszolható. Amikor engem érdekelt ez a kérdés (nem németből), elmentem a könyvesboltba, oszt vettem egy ötvizsgatesztnyi gyakorló könyvet. De az még a kilencvenesek elején volt, ma már az ember ezeket letölti.

Anélkül, hogy ismerném a német nyelvvizsgákat, meg merném kockáztatni a kijelentést, hogy a c2 vizsgák általában burkolt intelligenciatesztek. Persze, mondhatnánk, hogyan is mérhetné le azt, hogy érted-e azt, amit írnak, anélkül, hogy bele ne kérdezne a velejébe. Következtetéseket kell levonni, stb. Szókincsben meg nem tudod elkerülni az összes divatos témát, globális melegedés, okostelefon megváltoztatja az életet, kazánkovács helyett szociális munkás a divatos szakma, ésígytovább, végtelen sorban. Egy nívós politikai lap, meg valami NatGeo szerű nívós ismeretterjesztő kiadvány állandó olvasása jól karbantartja a szókincset. Hát, a hallás és a beszéd hasonló elveken.

Egy értelmes fiatalnak ide el lehet jutni 18 éves korára.

2019. jún. 11. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!