Német c2 mennyire lehetetlen?
Kérdés, miért lenne rá szükséged. C1-gyel is már megkaphatod azt a munkát, amihez magas szintű német kell.
De ehhez már inkább anyanyelvi környezetben kellene eltöltened némi időt, könyveket, újságokat olvasni, filmeket nézni németül.
Bármi lehetséges, ha nagyon sokat teszel érte és van is nyelvérzéked, megy a német, de miért van C2-re szükséged? Ezt nem kötekedésből mondom, ne értsd félre, de egy jó C1-es nyelvvizsga (például Goethe vagy ÖSD, én azt hallottam, ezek jók és színvonalasak) is teljesen jó, az is bizonyítékot ad a nyelvtudásodról, azzal is mehetsz már német nyelvterületre dolgozni vagy tanulni, ha az lenne a célod.
Én nem a némettel, hanem az angollal vagyok így, hogy fontos nekem és szeretnék egy jó angoltudásra szert tenni, erről papírt is szerezni, de én is "csak" C1-re készülök. Az is elég.
C2 szerintem max azoknak kell, akik nyelvtanárok akarnak lenni, de arra is az egyetem végéig van szükség.
Minden nyelvvizsga fajtához vannak hivatalos leírások, ismertetők, az oldalakon mintafeladatok, valamint zsákszám kapni felkészülési könyveket. Hát be kell ruházni legalább a honlap felkeresési, letöltési, elolvasási időt, és a kérdés pontosabban megválaszolható. Amikor engem érdekelt ez a kérdés (nem németből), elmentem a könyvesboltba, oszt vettem egy ötvizsgatesztnyi gyakorló könyvet. De az még a kilencvenesek elején volt, ma már az ember ezeket letölti.
Anélkül, hogy ismerném a német nyelvvizsgákat, meg merném kockáztatni a kijelentést, hogy a c2 vizsgák általában burkolt intelligenciatesztek. Persze, mondhatnánk, hogyan is mérhetné le azt, hogy érted-e azt, amit írnak, anélkül, hogy bele ne kérdezne a velejébe. Következtetéseket kell levonni, stb. Szókincsben meg nem tudod elkerülni az összes divatos témát, globális melegedés, okostelefon megváltoztatja az életet, kazánkovács helyett szociális munkás a divatos szakma, ésígytovább, végtelen sorban. Egy nívós politikai lap, meg valami NatGeo szerű nívós ismeretterjesztő kiadvány állandó olvasása jól karbantartja a szókincset. Hát, a hallás és a beszéd hasonló elveken.
Egy értelmes fiatalnak ide el lehet jutni 18 éves korára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!