Hogy kezdjek neki a Latin nyelvnek?
Hát így nyár elején épp kifogyva látom a könyvesbolti latin nyelvkönyveket, gondolom őszre lesznek.
Itt van egy digitális: [link]
Latin gyakorlókönny: [link]
A Ferenczi-Monostori Latin nyelvkönyvhöz készült és már csak használtan kapható.
Keress ennek utána az interneten: Lingua latina per se illustrata, egynyelvű és van hozzá hanganyag is.
Ha tudsz angolul, itt egy latint oktató csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCEekt9eu1g-yEGq6XUlRSIg
tankönyvileg mindenképp Ferenczi- Monostori,
legjobb, én Monostorinál tanultam, nem szakos képzésként, akkor még ez a könyv sem volt, de látom, hogy abból írta, ahogy és amit nekünk tanított, ( felelsőfok 2 év alatt, csak azért nem mentem latinra, mert középkor érdekel, és háát klasszika -filologián az kevés :)) én a mai napig ebből a könyvből tanítok latint
jah előzőek vagyok, kicsit hülyén hangzott amit írtam, de monostori könyv eszméletlen jó, akiket abból tanítok mind nagyon szeretik,
önállóan is tudsz tanulni belőle mert részletesek a a magyarázatok és ha problem van , bár szerintem nem lesz annyira jó, hogy nem lesz, de ha lesz keress meg :) teljesen adom hozzá az instrukciókat,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!