Enyi idő alatt eltudok jutni éretségi szintre az alábbi nyelvek egyikéből?
Nos most vagyok 17 , 10 osztály végén járok , és szeretnék egy harmadik nyelvet tanulni amiből tehetek érettségit , eddig angolt és spanyolt tanulok .
Nos a nyelvek amik érdekelnének , és szeretnék lerakni belőlük érettségit ( csak nem tudok dönteni melyikből ) azok : Cseh , Finn , Ír , Bosnyák , Görög , Vietnámi , Katalán
Nos ezen nyelvek egyikéből szeretnék letenni egy alap fokú érettségit , egyik nyelvet sem tanultam ezelőtt , de most nyártól kezdeném el , tanfolyamon , tanárral , és itthon is gyakorolnám.
Szerintetek mely nyelvekből tudnék eljutni alapfokú érettségi szintre 2 év alatt ? ( mint említettem eléggé szeretném mindet megtanulni , vagyis van motivációm is )
Válaszokat előre is köszönöm
Ha érettségiről van szó, első körben nézd meg az oktatas.hu-n, hogy miből tehetsz érettségit. Az általad felsoroltakból szerintem max a cseh ami van itthon érettségi tárgyként.
Egyébként szerintem finn vagy cseh.
A finn nagyon nehéz, azt nem kezdeném el a helyedben.
Én újgörögül beszélek középfokon és a spanyol mellé ajánlom, mert hasonló a hangzása. A nyelvtan már érdekesebb lesz, a német nehézségi szintjén van.
Előző vagyok. Nem nehéz az írás egyátalán, alapvetően elsajátítható heteken belül, és már olyan lesz, mintha latin betűket olvasnál.
A helyesírás az valóban nehéz, de vigasztaljon, hogy a görögök se írnak helyesül. :) (pl. 4 féle "i" betű)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!