Tudnátok segíteni az angol nyelv tanulásban? Vagy valamilyen könyvet amiben sok angol szó van? Mert nem nagyon megy az angol pedig 4. osztályos korom óta tanulom és most 10. szakközépbe járok és be vagyok parázva már most az éretségi miatt
Szia!
Milyen formában volna szükséged segítségre?
Konkrétan mi az a rész (írás, nyelvtan, szóbeli, stb.), ami nagyon nem megy?
Melyik könyvből tanulsz az iskolában?
Ha gondolod, privátban egyeztethetünk.
Ha tudok, szívesen segítek.
Te még időben észbe kaptál.... van, aki érettségi előtt néhány hónappal döbben rá, hogy milyen messze van a tudása attól, amire szüksége volna.
Nálad még semmi nincs veszve!
Érettségi miatt nem kell parázni. Nézz sok filmet, vagy sorozatot, videókat angolul, ezek sokat segítenek.
De ez is egész jó: [link]
Sőt szerintem hasznosabb, mint bármi más.
Én nagyon gagyi középsuliba jártam, ahol az angoltanár célja az volt, hogy mindenki átmenjen az angol érettségin. Átmentem persze, de nem kellett nagy tudás a négyeshez. Két évre rá kitaláltam, hogy angol emeltezni akarok, addigra sem fejlődött semmi az angolom.
Vettem két érettségire felkészítő könyvet, és kiírkáltam belőlük az új szavakat, mert a szókincsem borzalmas volt. Az egyik tankönyvet neked is ajánlom, különböző témákat fejtegetnek benne. Ha olvasgatod minden nap, totálisan ügyes leszel, mire eljutsz az érettségiig.
Én utáltam az angolt, de ezzel a könyvvel jó volt. Az emelt angol csak szókincsben különbözik a középszintűtől, szerintem érdemes ebből tanulni. Külön szószedet is van benne témánként. Ez a szóbelire készít fel.
A másik könyv a 7 próbaérettségi angolból. Ez azért jó, mert dettó ugyanilyen típusú feladatok lesznek az írásbeliben, és amikor majd eléd rakják, ismerős lesz, és otthonosan fogod csinálni a feladatokat, nem fogod összetojni magad:
Az egyik emelt, a másik közép. Ha nem akarsz emeltezni, elég a közép, de a szóbelis könyvet mindenképp szerezd meg szerinted. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!