Aki volt már felsőfokú és középfokú nyelvvizsgán milyen volt? Mennyit készültetek?
Na akkor sorban:
Nem volt vészes, mert mindegyikre készültem, gyakoroltam, tudtam kb hogy mire számíthatok.
Német középfokkal kezdtem, arra 6 hónapot, angol középre is kb annyit, de inkább csak 6 hetet (mivel ennyivel volt a német után, előtte mindkettőre egyszerre kellett keszülni és az angol háttérbe szorult), német felsőre 5 hónapot + 1 hónapos felkészítő tanfolyamon voltam, angol felsőre 4 hónapot.
Az ilyen tanfolyamok arra jók, hogy megbeszélitek a feladattípusokat, megcsináltok pár feladatsort és a tanár segít kiértékelni, stb. Ha nincs magántanárod vagy nem szeretsz önállóan készülni akkor jó lehet, de csodát ne várj, a tanfolyam elvégzése nem jár automatikusan sikeres nyelvvizsgával.
ECL, Euroexam, Goethe és Languagecert vizsgáim vannak.
Hát a tapasztalataim... Egyik se volt vészes, Languagecertnél egy kicsit a beszéd. Amúgy az ECLt kivéve bármelyiket megcsinálnám újra, az ECLt is csak azért nem, mert a másik 3ban lévő feladattípusok nekem jobban bejönnek.
Javaslatot teszek, de előbb mondd el, milyen nyelvből és milyen szinten szeretnél menni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!