2020-tól jár többletpont a felsőfokú nyelvvizsgára? Vagy ugyanannyit ér mint egy középfokú nyelvvizsga?
Szia!
Nem fog jarni.
A kovetelmenyben az all, hogy : LEGALABB B2-es nyelvvizsga. Tehat ha neked van egy C1-es nyelvvizsgad angolbol, az magaba foglalja a “legalabb B2-es nyelvvizsgat”.
Ha ezen felul teszel egy felso fokut mas nyelvtol, az a felveteli kovetelmenyen felul van, igy azert jar a 40.pont.
Nem tudom hogy gondoltak ezt a rendszert...
A négyes totál hülyeséget mond, szövegértelmezés nulla. Remélem te se nagyon akarsz egyetemre jelentkezni enyi ésszel.
Ha 'legalább középfokú' a követelmény, azt ennyit jelent, hogy a KÖZÉPFOKÚ a követelmény, nem a C1, tehát a C1 az már plusz, azért már jár a plusz pont.
Kedves utolso valaszolo!
A LEGALABB B2-es szint nem azt jelenti, hogy a kovetelmeny csak es kizarolag B2. Ha LEGALABB B2, az magaba foglalja, hogy egy nyelvbol legyen nyelvvizsgad, B2-es, vagy annal magasabb szinten. (azaz C1)
De nezzunk egy egyszerubb peldat. Ha egy alapkovetelmeny azt fogalmazza meg, hogy legyen nalad legalabb 2 toll, de te 3 tollal mesz el valahova, attol fuggetlenul te nem teljesited felul az alapkovetelmenyt, hiszen a 3 toll atfedi a legalabb/minimum 2 toll kovetelmenyt.
Neked kene atolvasnod megegyszer a jogszabalyt.
Mellesleg tanari megerositessel irtam azt amit irtam. (Nem ertem, hogy miert kell ilyen alpari stilusban valaszolni.) Legyen tovabbi szep napod/ested!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!