Én személy szerint egyet értek vele (tudom sokak nem ezt a véleményt osztják). A 21.században elengedhetetlen a szakképzett munkaerőpiacon legalább egy idegennyelv ismerete. A diplomához szükséges.
Mivel a középiskola 4 évében legalább 700-800 idegen nyelvi óra van (ehhez jón az altalános iskolai nyelvórák száma) így megfelelő oktatás mellett nem egy lehetetlen küldetés a nyelvvizsga. A hangsúly itt a korszerű oktatáson és a diákok szorgalmán van.
Jól megkaptad a magadét a lepontozóvámpírtól. Én is az előbb kaptam egy nullát, amihez ugye több nickkel belépés kell. Hát, aki ezért jár ide...
Ez a középiskolai nyelvoktatás ez igen erősen polarizálja a népeket. Azért én is ismertem olyant, aki a négy évet négy tanárral egy helyben topogta, mert évente jött egy új, és vetetett az ő ízlése (ugye, lefizették, mondjuk ki) szerinti könyvet, melyet elölről kezdtek. De ez nem a jelen kormányunk alatt volt! :D Szóval, országosan nincs ez rendben.
Másfelől meg ritka az olyan, aki tovább akar tanulni, és a fő érdeklődési vonalán csak az iskolai alapoktatásra támaszkodik. Vagy szakos, vagy szakkörre, felkészítőre jár, vagy otthon old meg példákat. Hát, most sajnos a nyelvnél is többlet erőfeszítés kell.
Jó nagy hülyeség. A mai oktatási rendszerben ez szenvedés.
Ha B1 vizsgát várnának el, akkor már másabb lenne a helyzet. Bár szerintem fölösleges nyelvvizsgát megkövetelni egyáltalán a diplomához. Sok köze nincs a kettőnek egymáshoz. Aki külföldön akar dolgozni, az majd nyelvvizsgázik, ha akar.
Egy diák
Nézzétek, én nem jártam elit suliba, kb átlag suliba jártam. Nyolcadikos koromban volt középfokú nyelvvizsgám angolból. Nem kellett különtanár hozzá csak annnyi, hogy ne b@sszak bele az egészbe hanem tanuljak. Simán meg tud csinálni bárki egy középszintű nyelvvizsgát. Ahogy előttem már mondták, nem C1-et kérnek. A másik része a dolognak meg az, hogy így is marha sok ostoba ember van minden egyetemen, akik csak az időt, az erőforrást és a pénzt veszik el másoktól. Jó az ha lesz még egy szóró faktor (ha nem is túl nagy). És mégegyszer mondom: a középfokú nyelvvizsga nem egy marha nagy cucc, nem kell álszenteskendi és károgni, hogy egy ez milyen diszkrimiantív. Nem az. Akkor lenne az, ha elérhetetlent kérnének. Jöhet a lepontozás, ha már érdemi vita nincs...
Egy egyetemista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!