Melyik szóbelit javasoljátok, ha a társas helyzetek anyanyelvi közegben is problémát okoznak?
Hétköznapibbra fordítva, ha lámpalázas vagyok mikor vizsgahelyzet van és nehezen beszélek személyes témákról.
A szempontok érdekelnének.
Pl. Úgy sejtem, hogy ahol két vizsgázó van egyszerre az kevésbé lenne jó nekem. Mert szinte minden esetben elnyomna a másik. (Akár gyengébb nyelvtudással is)
Vagy úgy gondolom, hogy a kép leírásos feladat jó lenne nekem, mert nem kell magamról kell beszélni. Talán az is segíthet ha vannak tételek, mert tudom gyakorolni a szituációt, stb...
Hasonló problémával van/volt valaki?
Te melyik nyelvvizsgát választottad?
Ez szimpatikus. Mert valóban, arra számítok, hogy a hallás utáni fog jobban sikerülni a kettő közül. (Persze meglepetések bármikor érhetnek)
Annyira messze van neked, hogy már nem tudod vállalni az utazást?
Akkor szerintem a BME-re menj! Más szempontból a kettő vizsga olyanolyan nehézségűnek tűnik nekem a mintafeladatok alapján, csak az Origo kétnyelvű, és ott van egy fordításos feladat, de ott is lehet szótárt használni, nem vészes! A többi feladattípus, szóbeli tételek ugyanazok.
Én spanyolból megyek, és ezért nincs sehol a közelben szóbeli, csak németből és angolból tartanak minden vizsgahelyen szóbelit! Pestre kellene mennem, ami kb 300 km-re van úgyhogy inkább beletörődtem az Origoba :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!