Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolul beszélve megváltozik...

Angolul beszélve megváltozik a beszédem, és orrhangom lesz. Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés
Gondolom így tanultam meg, hangképzéssel stb (nem értek hozzá), mégis zavaró.
2019. febr. 17. 00:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha odafigyelsz rá, hogy ne beszélj úgy, akkor is olyan hangon tudsz csak beszélni?

Mert ha nem, akkor innentől kezdve szándékosan figyelj arra, hogy normál hangon beszélj, aztán majd hozzászoksz.

2019. febr. 17. 01:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Azert valtozik meg a hangod, mert gondolkozva beszelsz. Nagyon odafigyelsz, mit, hogy, nehogy rosszul mondjad. Meg nem gondolkozol angolul. Nem az anyanyelved, nem zokkenomentesen gurul.
2019. febr. 17. 01:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez azért van mert próbálod utánozni ahogyan az amerikaiak / angolok beszélnek és ők 'orrhangon' beszélnek, vagyis nem mindenki, de nagyon sokan, a dialektustól is függ. A magyart máshogy beszélik. Szerintem nincs baj ezzel, csak ha mondjuk megfájdul a torkod tőle vagy valami.
2019. febr. 17. 08:16
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem igazán gondolkozom közben, mert első óta tanulom, folyékonyan beszélek külföldiekkel, mentorkodom is, ilyen szervezetnek vagyok tagja. Az angol kifejezések gyakran előbb jutnak eszembe, mint a magyar, ezen a nyelven olvasok főleg.

Nincs zavaró erőltetett kiejtésem. Ezt az orrhangot egy magyar ismerősöm mondta, azóta zavar. :D

2019. febr. 20. 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!