Nyelvtanárok, nyelvvizsgázók, érettségizettek! Tényleg igaz, hogy a középszintű nyelvi érettségi az alapfokú nyelvvizsga nehézségével egyezik meg?
Mert azt több helyen olvastam, hogy az emelt szintű érettségi annak ellenére, hogy elvileg középfokú szint, gyakorlatilag sokkal nehezebb annál (csaknem C1).
De mi a helyzet az alapfokkal és a középszinttel?
#10:
Próbáld meg még egyszer lassan elolvasni, és megpróbálni megérteni amit írtam anélkül, hogy átköltenéd!
Legalább próbáld meg!!!
NEM írtam olyat, hogy nyelvvizsga miatt lett volna 100%-os érettségim! SEHOL!
De már a 6-osban is leírtam:
"A diplomához már kellett egy vizsgapapír, így elugrottam egy nyelvvizsgaközpontba, letudtam egy C2-t hadd örüljenek."
ÉN NEM(!) állítottam olyat, hogy az érettségim nyelvvizsgával lett volna letudva, vagy hogy akkreditáltat csináltam volna, illetve hogy az állam C2-nek ismerte volna el!
1. Az érettségit a HIVATALOS ANYANYELVEM miatt kaptam meg! Abszolút nem érdekel, hogy hogyan oldotta ezt meg az igazgatóm! Illetve, hogy akkoriban mit tehetett a hivatal és mit nem.
Azonban egy dolgot elfelejtesz! Olyan nincs, hogy a törvény enged. Olyan van, hogy a törvény szabályoz!
Amíg nincs kifejezetten tiltva törvényben, addig ha egy kompetens tisztségben lévő személy rámondja az áment, akkor lehetséges!
Amennyiben beidézed azt a törvényrészletet, ami:
-Tiltja azt, hogy akár még miniszterelnöki pecséttel is, az amerikai származással és állampolgársággal megerősített angol anyanyelv nem ismerhető el érettségi helyett
-és nem az "ez és ez fogadható el", tehát NEM az ami megenged dolgokat, hanem azt ami megtiltja az én esetem
-illetve nem csak olyan részlet ami ráhúzható az én helyzetemre, hanem kifejezetten említi
Abban az esetben meggondolom, hogy kapsz-e képet.
Bár akkor is kérek cserébe megfelelő ellenértékű információt.
Viszont nem fogok fotózgatni és szerkesztgetni. Azaz kapsz egy beszkennelést, azon viszont rajta vannak az adataim. Így cserébe kérem a te adataid.
2. A C2 a DIPLOMÁHOZ kellett! Az utolsó előtti félévemben csináltam!
Az IELTS vizsga 8.5-9.0 (gyakorlatilag maximum) pontosan C2 a világon szinte mindenhol! 7.0-8.0 a C1! Magyarországon önkényesen 7.0-9.0 C1-ként van azonosítva. Azonban az nem változtat azon, hogy a 9.0 az C2 és nem C1 az épeszű valóságban!
Az 5"9' az 175,26cm a világban.
Az 5"10' az 177,8cm a világban.
A világban 176,53cm már 5"10'.
Hiába döntenek a magyaroknál úgy, hogy márpedig Magyarországon a 177,7cm is csak 5"9', attól az még nem lesz az, hiába kezelik máshogy!
Remélem így már sikerült megértened! Ugyanis az azonosság a példában 100%-os.
Attól, hogy a magyaroknál nem ismerik el a legmagasabb szintet, az nem változtat a tényen, hogy valaki azt eléri!
Miért nem privátban vitáztok? Miért kell felesleges dolgokkal teletömködni a kérdést??? Undorító, hogy a magyarok se Istent, se embert nem ismerve képesek személyeskedni/egymást vegzálni. Ezért szégyellem, hogy annak születtem. A bélyeg nem alaptalan: egymás farkasai vagyunk rég...
Kedves C2 szintet elért, ne alázkodj meg! Ne adj ki információkat magadról, főleg ne egy anonim oldalon, idegennek! A saját becsületed sínyli meg.
Kedves Kérdező: véleményem és tapadztalataim szerint az alapfokú nyelvvizsga nehezebb, mint a középszintű érettségi, hiszen érettséginél a tanár gyakran részrehajló még egy nyelvérzék nélküli személy felé is, pusztán szimpátiából, így a szóbelit képes könnyebbé tenni, mint amilyennek lennie kellene. Ellenben a nyelvvizsga (legyen az bármilyen szint) egy komolyabb és alaposabb tudást igényel. Nem lehet kifogni csak is yes/no question-öket.
19/L
Én is anyanyelvi szinten beszélek angolul és nem tudom az 'amerikai' mit játssza itt a fejét :D
Én is láttam már emelt szintű érettségi meg C1 felsőfokú papírokat is, de őszintén szólva nem vagyok benne biztos, hogy meg tudom ítélni mekkora a különbség a kettő között. Nekem hasonlónak tűnnek, de aki mondjuk épphogy B2-s szinten beszél az biztos nagyobb különbséget lát a kettő között. Pl ha valaki nagyon erős középfok szinten van és mondjuk megírja 95%-ra, annak biztos a felsőfokú is sikerülne. Aki csak épphogy 60%-ot ér el az meg nyilván nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!