Melyik nyelvvizsgán van brit hanganyag?
C1 angolt szeretnék tenni. Évek óta tudatosan zárom ki az amerikait, mert a brit angolt szeretném minél jobban megtanulni. Azt most hosszú lenne részletezni, miért, de engem a hideg ráz az amcsitól és kevésbé is értem, mivel kerülöm. Másik nyelvből ECL felsőfokú nyelvvizsgát tettem és tetszett. Belehallgattam több szinten hanganyagokba és szomorúan tapasztaltam, hogy amerikai az összes.
Melyik nem az?
Az 50 ezres Cambridge?
Anno, jó 18 éve Origo középfokút tettem, de nem tudok választékosan magyarra fordítani, így ezt kizárnám. Euroexam van még.
Aki benne van, tudja, hogy így is napi szinten többször botlik bárki amerikaiba. Szóval elkerülhetetlen,ráadásul van is amerikai barátnőm, ha vele személyesen beszélek, szép a nyelv, de az összes film, hanganyag, pláne mesefilm számomra rossz - hallgatni. Bántja a fülem. (Angliában éltem)
Egyébként mióta kötünk bele egyéni preferenciákba?
Ez még a nyelvtudásomat sem határozza meg! A nyelvvizsga inkább.
Egy nehéz vizsgára készülök, - a Cambridge nem a legkönnyebbek közül való - sokakkaL ellentétben, akiknek az az elsődleges szempont, melyiken tudnak bizonytalan nyelvtudásukkal átcsúszni, csak legyen egy papír.
Ráadásul csak magamnak vizsgázok.
Ha én a britet kedvelem és csak magam miatt akarok papírt, minek erőltessem az ameikait? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!