Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van itt olyan aki orvosi...

Van itt olyan aki orvosi latint tanul, ha igen hogyan tanuljátok?

Figyelt kérdés
Most kezdtem szeptemberben az EÜ iskolát és nagyon nehezen megy az orvosi latin. Ti milyen módszerrel tanuljátok. :)

2018. dec. 26. 13:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Grafomán vagyok, szóval sokszor leírtam, újra és újra :) közben hangosan mondogattam. Másképp nem megy, ezt nem csak érteni kell, alapos magolás az egész.
2018. dec. 26. 14:16
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Velünk a kórházi gyakorlat alatt rengeteg ápolási dokumentumot és statust olvastattak. Sőt, volt, aki mindig kért tőlünk, írjunk egyet (persze nem valódit, csak füzetbe) egy betegrol.

Latin/görög órákon pedig minden órán szódoga volt

2018. dec. 26. 14:25
 3/13 anonim ***** válasza:
2018. dec. 26. 14:36
 4/13 anonim ***** válasza:

Mi nem megy, a nyelvtan vagy a latin szavak?

Előbbihez gyakorlás kell, én annál azt csináltam, hogy amiket órán vettünk feladatokat, újra megoldottam, utána leellenőriztem.

Szavakat én csak olvasgatni szoktam, és próbálom memorizálni.

2018. dec. 26. 18:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha sokat olvasol latinul, akkor a nyelvtan és a szavak is szépen "maguktól jövődnek rá".

Aki angolt tanult, annak azért előny mert az angol nagyon sok latin eredetű szót használ. (valami tök ugyanaz).

Aki németes, annak pedig a szavak neménél, s így a helyesírásuknál lesz előnye :)

Repetitio est mater studiorum.

2018. dec. 26. 18:43
 6/13 anonim ***** válasza:
Én is most szeptemberben kezdtem teljesen 0-ról, és a vizsgám ötös lett. :) Nekem is meggyűlt vele a bajom, de sok-sok gyakorlással meg lehet tanulni. Én azt ajánlom, minden nap gyakorold a szavakat. Nekem az időm 70%-át a szavak magolása tette ki, a maradék 30%-ban a nyelvtant gyakoroltam. :D Én Quizleten tanultam és gyakoroltam rengeteget, az egyik tanár felrakta a tankönyv leckéinek szószedetét, és onnan tanultam. Nem tudom, te pontosan mit tanulsz, de ha rákeresel, hogy "orvosi latin" az alkalmazásban, akkor sok mindent találsz ott. De te magad is tudsz készíteni szókártyákat is, nagyon hasznos alkalmazás. Én a Quizlet segítségével tanultam a vizsgára, plusz mellé tanultam a könyvből, ami még hiányzott.
2018. dec. 26. 19:52
 7/13 anonim ***** válasza:

Mi a problémád? a latinnnal))

És hol laksz?, ha Bp környérnyén,akkor ingyen bérmentve , nullszaldósan segítek,

2018. dec. 26. 22:46
 8/13 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen csak a szavakkal szoktam szenvedni! A nyelvtant még nem annyira tanuljuk. Köszönöm,hogy ilyen sok segítséget kaptam! :)
2018. dec. 27. 08:03
 9/13 A kérdező kommentje:
És ápolónőnek tanulok. Most egyenlőre gyakorló ápolóin vagyok,de szeretném majd az E kategóriás képzést is megszerezni. És
2018. dec. 27. 08:06
 10/13 anonim ***** válasza:
Szótanulásban igazából csak az segít, ha használva próbálod megtanulni a szót, azaz nem csak bemagolod, mert akkor nagy valószínűség szerint könnyebben elfelejted (ha nem ismétled). Érdemes lenne példamondatba behelyezve tanulni, latin esetében ez kicsit problémásabb, de mondjuk képeket is köthetsz hozzájuk. Google a barátod ilyen tekintetben, meg példamondatokat is találsz. Plusz hallgass latin szöveget. Nem baj, ha nem érted, hidd el, segít ez elkapni egy nyelv ritmusát. Nekem a Gaudeamus Igitur a nagy kedvencem :D
2018. dec. 28. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!