Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet ajánlanátok?

Milyen nyelvet ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Nemzetbiztonság területén szeretnék dolgozni, ahol előny, ha valaki ritka nyelvet beszél. Tehát az angol, német, olasz, spanyol nem olyan nagy szám!

Ti milyen nyelvet ajánlanátok? Én esetleg az arabra gondoltam, de szerintem meglehetősen nehéz lenne felsőfokra elsajátítani? Esetleg orosz? Segítsetek légyszi!

2010. jún. 28. 12:51
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Már bocsi, de ha az olasz és a spanyol nem nagy szám akkor az orosz sem, mivel nagyjából egy szinten van ilyen téren. Ha tényleg ritka nyelvet akarsz akkor valóban az arab, vagyesetleg a kínai.
2010. jún. 28. 12:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Igenis nagy szám az angol, főleg a nemzetbiztonsági területen. Alapvető, hogy angolul felsőfokon beszélj. Emellett a francia (mint a diplomáciai érintkezés nyelve) is hasznos lehet.

A nemzetbiztonságiak mindig keresnek olyanokat, akik minél több nyelvet ismernek minél magasabb szinten, és lehetőleg legyen közte ritkább is. Az elkövetkező időkben keresett lesz az orosz nyelvtudás (legalábbis a hírszerzésnél dolgózók szerint), de akár más szláv nyelvek, a portugál, spanyol, esetleg arab vagy skandináv nyelvek is jól jöhetnek.

De önmagában a nyelvtudás nem biztosítja, hogy ott tudj elhelyezkedni. Hol akarsz továbbtanulni?

2010. jún. 28. 13:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Még egy évem van nemzetközi kapcsolatok szakon. Tudom, hogy önmagában a nyelv nem elegendő!
2010. jún. 28. 13:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Még egy év nemzetközi kapcsolatok? Hol? Úgy tudtam, most végez az utolsó évfolyam...
2010. jún. 28. 13:36
 5/7 A kérdező kommentje:
:) ÁVF!!
2010. jún. 28. 17:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Az angol és orosz magas szintű ismerete az abszolút szükséges minimum, jól jöhet viszont valamilyen délszláv nyelv, esetleg az arab vagy kínai. (Más területen ezek nem fontosak, de a nemzetbiztonságin lehet, hogy van értelmük).
2010. jún. 29. 00:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is francia, angol felsőfok, aztán az arab sem rossz ötlet, de az orosz kínai japán is jó választás:)
2010. jún. 29. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!