Egy barátnőm megkért, hogy menjek el helyette angol középfokú nyelvvizsgára. Mi történik, ha lebukunk? Van komoly következménye? Egyáltalán mivel lehet lebukni?
Figyelj... Az, hogy a barátnőd hihetetlenül ostoba, és képes lenne téged bajba keverni (ami vagy a tájékozatlanságából vagy az erkölcstelenségéből fakad) ez nem jelenti azt, hogy neked se legyen eszed... Én négy különböző nyelvvizsgán voltam, és mind a négyszer úgy lehetett bemenni, hogy fényképes igazolványt kértek, megnézték, kipipáltak és megmondták, hova üljek. Magyarul nálunk lehetetlen volt így csalni. És ha megpróbálod, onnantól feljelenthetnek.
Amúgy meg ha a barátnőm ilyen gyökér lenne, hogy velem akarná megcsináltatni a nyelvvizsgáját meg a felvételijét esetleges rendőrségi ügybe keverve ezzel engem, azt hiszem, nem tenné zsebre, amit kap. Különben meg nem lenne ezzel beljebb, mert egy középfokú nyelvvizsga (főleg a nemzetközik!) annyira egyszerű, ha ezt nem tudja megoldani, az első vizsgaidőszakban elbúcsúzhat az egyetemből, mert nem tud majd második félévre tárgyat felvenni, mert feléből meghúzzák... Különben a legjobb egyetemekre is be lehetett kerülni viszonylag alacsony pontszámmal idén, még akár nyelvvizsga nélkül is, ha jó érettségit írtál. Ha pont ez a 35 hiányzik neki, akkor tanuljon még érettségire, vagy válasszon olyan helyet, ami a képességének megfelelő. Csak az ő, meg az állam pénztárcájának érdekében.
Ha lebuksz, ez kérlek szépen közokirat-hamisításnak minősül. Btk. 274.§. 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Úgyhogy én inkább nem kockáztatnék.
Ha kiderül akkor valóban gáz, de én ismerek olyat, akinek sikerült, de ők másképp oldották meg. Neki a diplomához kellett és úgy csinálta, h ismert vkit, aki perfekt volt a nyelvből és vágta mint bálnafasza az iszapot. Szal. befizette őt is a vizsgára meg magát is és egyszerre mentek vizsgázni, külön-külön mentek be. Személyit akkor kértek mikor belépett. Később már nem. A srác a haver nevét írta a lapra a haver meg a segítőjét. Fontos, h csak írásbelin működött a szóbelit azt egyedül kellett letennie.
Nem mondom, h követendő példa, meg, h csináld, de akkor működött most nem tudom működik-e meg ugye ahány vizsga annyi féle és ha lebuksz akkor az tényleg gáz. Az okirathamisítás az nem biztos, h megáll, az csak akkor ha hamis személyivel próbálkozol ( pl. a barátnőd megy be egy hamis személyivel amin az ő képe van, de a te adataid).
Én 2005-ben nyelvvizsgáztam, nálunk is 2 fényképes igazolványt kértek el, én személyit, és diákot adtam.
Nálunk tüzetesen megvizsgálták, és adatokat is kérdeztek róla.
Szerintem nem érdemes kockáztatni.
Ha most egy amerikai középsulis filmet írnék, a jelenetet a következőképp játszódna ""1. változat: ... a sor végére állt, és figyelte, hogy az előtte állóktól kérnek-e igazolványt. Mivel csak 1-2 vizsgázótól kértek, nyugodtan megírta a vizsgát, és hazament. 2. változat: Sorbanállás/ülés közben figyelte, hogy minden második-harmadiktól kérnek igazolványt, és mert ez így nem volt kiszámítható, ezért hazament. ""
Ha 100 választ írunk is, ez akkor is a te döntésed .
Sok sikert !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!