Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egy barátnőm megkért, hogy...

Egy barátnőm megkért, hogy menjek el helyette angol középfokú nyelvvizsgára. Mi történik, ha lebukunk? Van komoly következménye? Egyáltalán mivel lehet lebukni?

Figyelt kérdés
Osztálytársak vagyunk, én 17 éves, ő 18, nagyon nem megy neki az angol, de szeretné a 35 pontot a felvételihez. Én már voltam két nyelvvizsgán is és soha nem kérték a személyit, csak szerencsém volt, vagy mindig így van? És ha már elkérik a képet is megnézik? Rendőrségi ügy lehet belőle, ha kiderül?? Esetleg valakinek ilyen tapasztalat? Bármi érdekel ezzel kapcsolatban, nem tudom, hogy el merjem-e vállalni... Légyszi csak választ írjatok, ne véleményt, hogy ne csináljam, tanuljon meg ő is... előre is köszi!!
2008. nov. 6. 17:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj... Az, hogy a barátnőd hihetetlenül ostoba, és képes lenne téged bajba keverni (ami vagy a tájékozatlanságából vagy az erkölcstelenségéből fakad) ez nem jelenti azt, hogy neked se legyen eszed... Én négy különböző nyelvvizsgán voltam, és mind a négyszer úgy lehetett bemenni, hogy fényképes igazolványt kértek, megnézték, kipipáltak és megmondták, hova üljek. Magyarul nálunk lehetetlen volt így csalni. És ha megpróbálod, onnantól feljelenthetnek.

Amúgy meg ha a barátnőm ilyen gyökér lenne, hogy velem akarná megcsináltatni a nyelvvizsgáját meg a felvételijét esetleges rendőrségi ügybe keverve ezzel engem, azt hiszem, nem tenné zsebre, amit kap. Különben meg nem lenne ezzel beljebb, mert egy középfokú nyelvvizsga (főleg a nemzetközik!) annyira egyszerű, ha ezt nem tudja megoldani, az első vizsgaidőszakban elbúcsúzhat az egyetemből, mert nem tud majd második félévre tárgyat felvenni, mert feléből meghúzzák... Különben a legjobb egyetemekre is be lehetett kerülni viszonylag alacsony pontszámmal idén, még akár nyelvvizsga nélkül is, ha jó érettségit írtál. Ha pont ez a 35 hiányzik neki, akkor tanuljon még érettségire, vagy válasszon olyan helyet, ami a képességének megfelelő. Csak az ő, meg az állam pénztárcájának érdekében.

2008. nov. 6. 23:04
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha lebuksz, ez kérlek szépen közokirat-hamisításnak minősül. Btk. 274.§. 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Úgyhogy én inkább nem kockáztatnék.

2008. nov. 7. 14:35
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha kiderül akkor valóban gáz, de én ismerek olyat, akinek sikerült, de ők másképp oldották meg. Neki a diplomához kellett és úgy csinálta, h ismert vkit, aki perfekt volt a nyelvből és vágta mint bálnafasza az iszapot. Szal. befizette őt is a vizsgára meg magát is és egyszerre mentek vizsgázni, külön-külön mentek be. Személyit akkor kértek mikor belépett. Később már nem. A srác a haver nevét írta a lapra a haver meg a segítőjét. Fontos, h csak írásbelin működött a szóbelit azt egyedül kellett letennie.

Nem mondom, h követendő példa, meg, h csináld, de akkor működött most nem tudom működik-e meg ugye ahány vizsga annyi féle és ha lebuksz akkor az tényleg gáz. Az okirathamisítás az nem biztos, h megáll, az csak akkor ha hamis személyivel próbálkozol ( pl. a barátnőd megy be egy hamis személyivel amin az ő képe van, de a te adataid).

2008. nov. 8. 10:31
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én 2005-ben nyelvvizsgáztam, nálunk is 2 fényképes igazolványt kértek el, én személyit, és diákot adtam.

Nálunk tüzetesen megvizsgálták, és adatokat is kérdeztek róla.

Szerintem nem érdemes kockáztatni.

2008. nov. 8. 11:54
 15/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok választ, sokat segített! a 3 év börtön lehetősége elég félelmetesen hangzik... nem is gondoltam, hogy ennyire komolyan büntetik. és úgy döntöttem, hogy nem megyek helyette, nem kockáztatok ennyit... köszi még egyszer!
2008. nov. 8. 18:48
 16/16 anonim válasza:
100%

Ha most egy amerikai középsulis filmet írnék, a jelenetet a következőképp játszódna ""1. változat: ... a sor végére állt, és figyelte, hogy az előtte állóktól kérnek-e igazolványt. Mivel csak 1-2 vizsgázótól kértek, nyugodtan megírta a vizsgát, és hazament. 2. változat: Sorbanállás/ülés közben figyelte, hogy minden második-harmadiktól kérnek igazolványt, és mert ez így nem volt kiszámítható, ezért hazament. ""

Ha 100 választ írunk is, ez akkor is a te döntésed .

Sok sikert !!

2008. nov. 13. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!