Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehetséges felkészülni az...

Lehetséges felkészülni az emelt angol érettségire ennyi idő alatt?

Figyelt kérdés
Jövő októberben szeretnék angolból emeltet tenni mert tovább szeretnék tanulni, viszont egyelőre még csak B2 körüli szinten állok. Alapvetően úgy gondolom teljesíthető de mégis vannak kétségeim. 19/L
2018. dec. 9. 13:34
 1/4 anonim ***** válasza:
20%
olvass angolul. akkor lehet.
2018. dec. 9. 13:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Én érettségit követő ősszel csináltam a az emeltet, de még annyit sem készültem rá. Simán ment és jól is sikerült. Az emelt angol egyáltalán nem olyan nehéz, mint ahogyan hangzik, ugyanúgy szimpla szövegértés, hallásértés és írás, mint a középszintű. A szóbeli sem sokkal bonyolultabb. Szimpla B2 szint. Ha eddig még nem tetted meg, akkor nézd meg az előző feladatsorokat és próbáld ki.
2018. dec. 9. 13:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Második nyelvem volt, így kicsit hátrányból indultam, de nagyon ráfeküdtem a témára, tavaly élesben 90%-ra írtam az írásbelit. Az azt megelőző egy évben végigírtam az összes angol emeltet amit az oktatási hivatal oldalán találtam (huszon valahány darabot). Ezekhez megírtam 20-30 levelet. Napi 1-2 órát néztem sorozatokat angol nyelven angol felirattal. Heti 1 órában az angoltanárommal átgyakoroltunk pár szóbeli mintafeladatot. Heti 80-100 szót tanultam.

(Sajnos azt nem tudtam, hogy szóbelire tételek is vannak, és előjött a figyelemzavarom is, emiatt sokszor kellett visszakérdeznem mert kérdés közben elkalandoztam, szóval szóbelivel együtt már csak 86%-os lett.)

Egyébként B2 bőven elég, nem vagyok stabilan C1 szinten. Minden a gyakorláson múlik.

2018. dec. 9. 13:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi A válaszokat!
2018. dec. 9. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!