1 év alatt fel lehet készülni emelt angol érettségire alapszintről?
Azért szeretnék emeltet, mert fősulihoz kell egy emelt érettségi.
És ha elérem a 60%-ot akkor a nyelvvizsgát is megkapom.
Ha alapszinten vagy kizárt dolog!!!!! Még a kéttanosoknak se mindog van meg 60.
Inább és fogadd meg, mert jobban jársz, csinálj egy közép nyelvvizsgát és egy jó közepet!!!
Emletre meg menj el töriből például, az egy év alatt sima ügy.
Hát attól függ, hogy mit értesz alapszint alatt és, hogy konkrétan milyen a tudásod. Nulláról nem biztos, de ha már van egy használható alpod, akkor szerintem meg lehet csinálni. A középszintű érettségi B1, az emelt pedig B2 szint. Szerintem egyáltalán nem olyan durván nehéz, csak készülni kell rá. Gimiben csak ötöseim voltak és jól ment a nyelv, de ott is csak a középszintű érettségire készültünk. Régebben voltam nyelvtanfolyamon is, de az is alacsonyabb szintű volt, nem az emeltre készítettek. Az érettségi után egy évvel csináltam az emeltemet, de még a fél év is sok, szerintem annyit sem készültem konkrétan az érettségire. Össz-vissz, annyi, hogy otthon megoldottam az előző évek feladatsorait és már egy ideje angolul olvastam, filmeztem, ami gondolom szintén segített. A 60% bőven meglett, 91% lett a végeredmény. Szóval szerintem nem lehetetlen. Az összes osztálytársam, aki emeltezett idegen nyelvből úgy csinálta, hogy egyik évben májusban megírta a közepet és októberben ment az emeltre, nekik is mind jól sikerültek.
Szerintem nézd meg a korábbi feladatsorokat és oldj meg egyet, akkor úgy látod, hogy kb. milyen szint. Illetve a nyáron én a helyedben elmennék egy nyelvtanfolyamra, mert ártani nem árthat és szeptemberben megkérdezném a tanárom, hogy mi a véleményük, fel tudnék-e készülni egy májusi emeltre.
Nem járok már iskolába, érettségim már egy pár éve meg van!
De szeretnék fősulira jelentkezni, de ahhoz kell egy emelt.
Már írtam egy magántanárnak, eltudná e vállalni, hogy felkészítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!