Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol vagy az olasz a...

Az angol vagy az olasz a nehezebb nyelv és miért?

Figyelt kérdés
2018. nov. 5. 22:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Alapfokon az olasz nehezebb, rengeteg a macera a nemekkel, névelőkkel, egyeztetésekkel, rendhagyó igeragozással. Kezdetben az angol nagyon könnyű (kivéve talán a kiejtést, az az olaszban jóval könnyebb). De ha igazán jól akarod beszélni, akkor már egyáltalán nem egyszerű.
2018. nov. 5. 23:57
 2/3 anonim válasza:
100%

Én tanulom/tanultam mindkettőt.

Egyetértek az előző válaszolóval, az elején az olasz mindenképpen nehezebb. Elvileg később sem könnyű, de nem vagyok vele még annyira előrehaladva. Szóval még nincs középfokúm.

Angolban az eleje tényleg könnyű, a 12 igeidő pedig már jóval összetettebb, és nehezebb. Meg ugye a kiejtés. A kiejtése jóval nehezebb mint az olaszé-szerintem.

Összességében szerintem az olasz nehezebb, de nyilván ez nem egyértelmű.

Nagyon más a két nyelv, teljesen más a ,,logikájuk".

2018. nov. 6. 22:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Az angol mindenképp könnyebb, mert nagyon logikus a mondat felépítés, bár ez mindenkinél más. Amelyik kultúra közelebb áll hozzád. Mert ha van motivációd, akkor bármit meg tudsz tanulni
2018. nov. 8. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!