Nagyon alap angol nyelvtudással nyelvvizsga?
Hogy működik ez a nyelvvizsga tanfolyam?
Látom van ilyen 60 órás különböző szintekhez. Évvekkel ezelőtt tanultam angolt, de nem érdekelt akkoriban és elég gyenge voltam. Azóta meg is kopott a tudásom.
Továbbtanuláshoz úgy tudo mtöbbletpont a nyelvvizsga, és jó volna letenni. Szerintetek mennyi idő alatt sikerülhet? És mennyi többletpont (ha valaki tudja)?
Hát nem csak többletpont hanem lassan követelmény a nyelvvizsga a továbbtanuláshoz.
Én amondó vagyok, hogy ha angol lenne a cél, akkor egy B2-t olyan 1, de inkább 2 hónap napi 1-2 óra tanulással meglehet csinálni, csak hát ugye ez minden nap és lehetőség szerint minél többet. Persze kell hozzá szerencse is, és egyszerűbb ha hirtelenjében mindent angolul olvasol, nézel, hallgatsz.
1: ne nevettess már, B2 kopott alapokról szerinted 1-2 hónap 1-2 óra tanulással naponta?:D legalább ne beszélj hülyeségeket és ne kergesd a kérdezőt vágyálmokba.
Na, de akkor. Mit takar a nagyon alap tudás? Össze tudsz rakni olyan mondatokat, hogy: Az asztalon van 2 alma vagy csak a szavakat tudod? Ez sem mindegy, de igazából az angolnak nincs olyan nagyon nehezen megérthető nyelvtanja.
Én azt ajánlanám, hogy eleinte magántanárhoz járj és vele frissítsd fel a tudásodat meg gyakoroljatok olyan B1 szintig. Ez szerintem 4 hónap alatt megoldható, ha nem sz*rod le és valamennyire fogékony vagy rá.
Utána meg B1-ről fejlődhetsz B2-re, ez is szerintem olyan 3-4 hónapnak kalkulálható be rendes, odafigyelő tanulással.
Mindenképp szükséges B2-es nyelvvizsgát letenned, ha többletpontokhoz kell, mert csak a B2-től felfelé adnak. B2 - 25 pont, C1 - 40 pont.
Nyelvvizsgatanfolyamokról meg annyit, hogy jól jangzanak meg minden, de csak akkor érnek valamit, ha a csapat is jó, illetve nem vagytok sokan. Inkább járj magántanárhoz, minthogy majd megbukj nyelvvizsgán és feleslegesen kidobj 32000 Forintot. Én 2 hónapot (se) jártam a magántanáromhoz heti 2x1 órára és gyenge B2-ről felvitt olyan szintre, hogy 93% lett a nyelvvizsgám, szóval az óraadó minősége is függ, figyelj rá.
Sok sikert, ha összekapod magad szerintem 7-9 hónap alatt megcsinálhatod nem túl durva, de azért szorgalmas tanulással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!