Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit éri meg jobban tanulni?...

Mit éri meg jobban tanulni? Portugált vagy oroszt?

Figyelt kérdés

Jövőre leszek végzős és ezt a két szakot néztem ki az egyetemen. Mellé beszélek angolul, van belőle nyelvvizsgám is. És még franciául és olaszul is tanulok. (valószínűleg az egyikből lesz is jövőre nyelvvizsgám). Melyiknek van nagyobb jövőre, melyikkel lehet könnyebben elhelyezkedni? Portugál vagy orosz?

A "büfészak" és a "mindkettő haszontalan" válaszok kíméljenek! :D

2018. okt. 30. 15:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A francia és olasz után a portugál egyszerűbben megtanulható, de talán éppen ezért, meg még néhány egyéb okból kifolyólag én az oroszt ajánlom. Nem akarok politizálni, egy ilyen kérdésnél, de abból kifolyólag is az orosz javasolt. Azt, hogy hányan beszélik azt fölösleges, mert mindegyiket sokan beszélik. Emellett az orosz egy "kaput" nyitna meg a (keleti) szláv nyelvek felé. (Ukrán, ruszin, belorusz) Az orosz-francia párosítást viszont sokan beszélik. (na nem a franciák, hanem az oroszok😂) Mondjuk azt azért vedd figyelembe a válaszommal kapcsolatban, hogy enyhén elfogult vagyok. De persze a válasz attól is függ, hogy hol és mit szeretnél dolgozni. Na meg azt is vedd figyelembe, hogy melyik tetszik jobban, mert egy olyan nyelvet tanulni, amit utálsz/nem szeretsz nem túl hasznos. (Pl.: Nekem mondhatják, hogy német így, német úgy, akkor se fogok németet tanulni) Az orosz nyelv nekem nagyon könnyen megy, mert több motivációm van hozzá, mint eddig az összes dologhoz együttvéve. (Angolt/franciát tanulok a suliba és mellette még oroszt)

Remélem valamit segítettem.☺

2018. okt. 30. 17:49
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Elte btk orosz szakos vagyok nagyon intenziv es nagyon imadom :)
2018. okt. 31. 22:28
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2018. nov. 9. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!