Neten hogyan tudnék (brazíliai) portugált tanulni?
Úgy tudom, nincs nagy különbség.
Ha egymagam tanulom lenne különbség a kiejtésemben, mintha nyelvtanárral tanulnék?
Valaki tud valami oldalt, amivel online tudnék tanulni?
:)
Hát kiejtésben azért vannak különbségek (meg másban is), még ha ennek ellenére meg is értik egymást a brazilok és a portugálok. Amúgy én is neten tanulok, de az egyik brazil ismerősömmel. Mindenképpen érdemes lenne keresned valakit, akivel gyakorolhatsz, mert így viszonylag gyorsan tudsz tanulni. A beszédkészség szempontjából pedig mindenképp fontos. Volt már olyan, hogy ugyanazt a brazilt hallottam beszélni, és 3 különböző mondatban ugyanazt a szót 3 különbözőféleképpen ejtette, mert van az alap brazíliai portugál, és ezen belül a különböző nyelvjárások, szóval ez egy összetett dolog. Érdemes lenne megnézned ezeket az oldalakat (ha tudsz angolul): [link]
https://www.youtube.com/playlist?list=PLzQlC9ppbvyZIrkUB3uEm..
Ha gondolod, nekem is írhatsz, és tanulhatunk együtt, bár én még csak kb. fél éve kezdtem, szóval csak alapszinten vagyok.
Az előző hozzászóló jól leírta, eléggé nagy különbség van kiejtésben az európai és a brazíliai portugál között. De szóhasználatban és kifejezésben is más. Az európai portugál sokkal inkább irodalmi és hagyománytisztelő, a brazil verzió nagyon laza.
A brazilok egyébként is lazán veszik általában a dolgokat, de a nyelvet főleg. Elképesztő sokat rövidítenek (egy nyelvtanuló rá sem ismer a kifejezésre sokszor), szlenget használnak (sokkal többet, mint mi). Emiatt (is) nagyon fontos a nyelvtanár vagy anyanyelvű ismerős.
És az is igaz, hogy államonként nagy eltérések vannak a nyelvjárásokban. Például az apósom carioca (rio de janeiro-i), az anyósom acreana (Amazonas vidéke), és nem hogy néhány szót ejtenek máshogy, de konkrétan a hangokat is máshogy képzik néhány esetben. Ezek a hatalmas távolságból adódnak egyébként (4000 km a két rész közötti távolság, ami egy Budapest-Dubai táv).
A kiejtésről sok videót nézz Youtube-n, egész jók vannak fent és a fenti hozzászóló által ajánlott oldalak is jók. Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!