Hogy tudnám fejleszteni a hallásértésem?
Figyelt kérdés
Alig értem, amit mondanak az angolul beszélők, de nem azzal van a gond, hogy nem tudom a szavak jelentését, hanem rosszul hallom ki a szavakat.2018. szept. 22. 11:36
1/3 anonim válasza:
Vannak érdekes youtube csatornák, ahol mindig be lehet kapcsolni az angol feliratot pl Vox, Ted-ed. Ugyanígy gyakorolhatsz filmeken.
2/3 anonim válasza:
Hallgatással. Iszonyat sok hallgatással. Mással nem.
3/3 anonim válasza:
Nekem ez sokat segített:
Különösen a diktálás. (A fő funkciót, hogy az általam mikrofonba mondott szöveget egy tanár ellenőrzi, javítja, nem használtam.)
A másik, ami segített, hogy tanulmányoztam - ha nem is tanultam meg 100%-ra - a kiejtésábécét (IPA), konkrétan az angolban használatos magánhangzókat. Jobban meg tudom jegyezni az egyes szavak pontos hangzását így, hogy tudom, milyen hangok lehetnek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!