Németet vagy franciát éri meg jobban tanulni?
Easy shot: németet.
1/ A legközelebbi értelmes célországok Ausztria, Németország és Svájc, ha külföldre akarsz menni majd tanulni (ösztöndíjra, vagy továbbtanulni) vagy dolgozni (ami igen könnyen előfordulhat)
2/ Magyarországon is rengeteg a német cég (kezdve a nagy gyárakkal, de azon túl is rengeteg), a magyar gazdaság erősen függ a némettől.
Összességében sokkal hasznosabb a német, akár tanulásról, akár munkáról van szó.
Természetesen a francia kultúra és Franciaország is csodaszép, ha vonzódsz ehhez a kultúrához akkor érdemes megtanulni franciául, oda is ki lehet jutni tanulni vagy dolgozni, de a német nyelvterületek sokkal esélyesebbek.
A német hasznosabb valamennyivel, ha végképp nem tudsz választani, azt tanuld.
De ha olyan terveid vannak, hogy Franciaországban akarsz élni, akkor a francia.
Ha Magyarországban gondolkozunk, akkor előbb tanuld meg a németet és ha később lesz kedved, időd, nekiállhatsz a franciának is.
Én angolt tanulok már nagyon régóta, most kezdtem a németet. Nekem a spanyol tetszik nagyon, de csak akkor kezdem el, ha németből elértem a középfokot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!