Angolhoz hasonlo nyelvtanu/felepitesu nyelv? Ami ugyanigy/szinte ugyanigy nez ki nyelvtanilag, csak ugye bar mas nyelven.
Aminek megegyeznek az igeidoi, szabalyai, mondat felepitesek stb., tehat ha pl angolul felso fokon vagyok, akkor angol nyelven tudom tanulni a masikat es szinte tukorforditast lehet csinalni az angol es az adott nyelvbol.
Koszi a valaszokat!🙂
Egyik nyelvről sem lehet tükörfordítást csinálni a másikra. Nincs ilyen. Még ha a nagyon hasonló szlovák és cseh nyelvet veszem is alapul például, ott is ezer meg egy dolog különbözhet.
Eleve hülye felfogás ilyen szisztéma szerint tanulni. Semmi értelme.
A sok balga válasz között hadd adjak tényleg építő jellegű választ: Nem, nincs olyan nyelv, ami 100%-ban megegyezik az angollal, DE!
Svédül tanulok, idén megyek felsőfokra belőle, és hadd mondjam el neked, a szavai, szórendje (szaknyelven: szintaktikája), és igéi nagyon hasonlóak az angolhoz (ugyanúgy 3 idő: jelen-múlt, partiicip perfekt [vagyis alap ige, múlt idő, és have/had+V3]), mivel az angol is gyökereiben germán nyelv, az óizlandiból jön, cskaúgy, mint a skandináv nyelv, csak ugye az angolt ért sok nyelvi behatás miatt szókincse nagy része francia, latin, görög, de attól a nyelv alapjaiban még germán. A svédet tudom ajánlani, nagyon barátságos nyelv, én imádom tanulni minden más nyelvnél jobban!
A norvég még könnyebb, mert jobban hasonlít az angolra ilyen tekintetben (tanultam norvégul is is). A dán kiejtése katasztrófa (szintén tanultam egy kicsit), de nyelvtanilag az is hajaz rá, plusz kicsit a holland. Ezeket mindenképp ajánlom, ha bele akarsz úgy vágni egy másik nyelvbe, hogy az angolra akarsz alapozni!
Sok sikert hozzá!
Gratulálok utolsó :D Ennyi hülyeséget. Ennyi erővel tanulhat kínait meg japánt is, vannak benne angol szavak, alig üt el a nyelvtan, és ki is lehet belőle indulni.
Istenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!