Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire nehéz megtanulni a...

Mennyire nehéz megtanulni a francia nyelvet?

Figyelt kérdés
Sziasztok, olyan érdekelne aki esetleg tanulja/tanulta a francia nyelvet. Mennyire nehéz elsajátítani? Már felsőfokon beszélem az angol, cseh, szlovák (tudom hogy a kettő majdnem ugyanaz) nyelveket és a kérdésem hogy mennyire nehéz. A nyelvtan? A kiejtéssel nincs gondom. Inkább a nyelvtan érdekelne. Meg persze minden más a nyelvel kapcsolatban. Tanácsokat szívesen fogadok.

2018. jún. 23. 22:22
 1/1 anonim ***** válasza:
Szia. Én 3 napja kezdtem el tanulni. A kiejtésen látom már ennyi idő alatt is, hogy pofonegyszerű, ha az ember ráérez. A relaxa módszerrel tanulom, szóval szavak, szókapcsolatok és a mondatok vannak előtérben, nyelvtan csak egy idő után miután a szavakkal és mondatokkal tudsz már valamennyire BESZÉLNI. Rájöttem, nekem ez a módszer fekszik a legjobban. A helyesírást azt be kell vágni, de ha a szavakat úgy tanulnod, hogy látod magad előtt leírva miközben kimondják, akkor jobban rögzül. Meg én ki is írom egy füzetbe addig is tanulom leírni.. amit olvastam a franciával kapcsolatban, és ahogy én is elkezdtem tanulni, hogy beszélj,beszélj,beszélj. Mondd ki lassan a mondatot, majd gyorsabban, aztán egyre jobban ráérzel a ritmusára.. szóval bátran ajánlom a relaxát, szerintem ne akarj rögtön a nyelvtannal kezdeni, mert a franciánál először a kiejtésre, beszédre kell ráérezni. ( Hiába tudod elmondani magyarul a francia kötőszavak szabályait, attól még a kiejtésed borzalmas lesz ha nem gyakorlod be kellőképpen, és a franciánál ezt később nagyon nehéz korrigálni. ) Nem egy német nyelv, ami hangtanilag hasonlít a magyarra.
2018. jún. 24. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!