"Egyik csoporttársam szintén 2 évig járt angol faktra és járt külön angol tanárhoz is, szóval felkészült volt, mégis az írásbelije 40-50% közötti lett."
Oké, én meg nulláról kezdtem kéttannyelvűben és mindennap gyakoroltam. Ahogy eljutottam egy B1 szintre már csak angolul néztem filmeket és ahogy tudtam minden könyvet is angolul kezdtem el olvasni.
Angol tanárhoz jártam, akivel mindketten imdátuk a különleges szavakat és annyira jól kijöttünk az azonos meglátásunk miatt, hogy nagyon jó barátokká váltunk és az angol óra keretein kívül is elkeztünk összejárni.
Ő mesélte, hogy még senkivel sem találkozott, aki ennyire imádja az angol nyelvet és ilyen édeklődéssel tanulja mint én.
Majd azt terveztük, hogy közösen elmegyünk C2őt rakni. Neki már ideje volt, nekem meg inkább presztizsből.
Végül nem közösen mentünk, de külön leraktam és később külföldön folytattam a tanulmányaimat.
8# Szóval ez nem nagyon egyenlő azzal, hogy a haverok 1-2 éven át fakra járt :D Meg nekem ez egy hobbi szerűség volt. Nem valami, amit kötelező megtanulni. Megérzékem is volt hozzá.
(Ja amúgy az elősző kommentemet általánosságban írtam. A 2018as érettségit nem ismerem)

Előzőnek: a te kommentednek mi az értelme?
Én arra reagáltam, hogy a tanult társamnak nem lett elég fényes az érettségije, az eredménye nem a felkészültségét tükrözte, ellenben a #7. hozzászólásban lévő nézőpontoddal, hogy csak annak nem sikerül, aki nem tanul és akit nem érdekel a nyelv.
A társam is nulláról kezdte, előtte németes volt, és igenis tanult, mert érdekelte az angol. Ezért rohant rögtön a magántanárhoz az emelt angol (=fakt) óráink után. Tehát az érvelésed már itt megdőlt.
Aki emeltezik, az nyilván több angol tartalommal találkozik naponta, szóval az az érv se állja meg a helyét, hogy neked azért ment könnyen, mert mindent angolul néztél és olvastál. Már bocs, de ezt nálunk még a közepesek is elmondhatták magukról.
Összességében csak azt írtad le, hogy honnan hova jutottál el és szerinted mi volt az oka. És? Nyeletlen bicskával hámozott lufi.

12#
"Egyik csoporttársam szintén 2 évig járt angol faktra és járt külön angol tanárhoz is, szóval felkészült volt, mégis az írásbelije 40-50% közötti lett."
Erre válaszoltam... Meg kicsit összekötöttem azzal, amire ezt a kommentet írtad.
Azt fejtettem ki, hogy valószínűleg sokkal többet tanultam mint a haverod.
Már az hogy 5 éves kéttannyelvű képzésen voltam többet ér mintha valaki faktozik. Mert nekünk az első (az az 0. évünkben) már nem emlékszem pontosan, de talán heti 6-7 angol óránk lehetett plusz valamelyik tantárgyat angolul tanultuk majd a következő évtől még két tantárgyat is elkezdtünk angolul tanulni.
Szóval már ez egyedül több mint egy matek fakt és külön angol tanár.
Az filmeknél és könyveknél meg oda írtam, hogy "csak". Az az már legalább 6 éve nem nézek TVt és egyetlen egy magyar youtube csatortnára sem vagyok feliratkozni. Lényegében az egyetlen oldal, ahol néha látom mi történik az országban az a facebook, amin nem vagyok sokat fent. Nagyon soha sem voltam.
Pl.: Azt sem tudtam, hogy választás volt. Csak utána értesültem róla. Igaz, akkor pont külföldön tartózkodtam huzamosabb ideig, de akkor is ...
Most itthon vagyok, de most sem nézek semmit ami magyar nyelven van vagy olvasok.
Meg már az a tény, hogy leraktam a C2t is kifejezetten különleges, mert annak ellenére, hogy kéttannyelvűbe jártam, ahol elvileg mindenki magas szintű angol tudással érettségizett senki sem ismerek, akinek van C2es nyelvvizsgája, sőt a vizsgán is csak páran voltak. Meg nagyon ritkán hírdetik meg őket.
Itt azt akartam leírni, hogy nekem valószínűleg azért ment jól mert én rengeteget tanultam és a haverod lehet az átlagnál többet tanult, de igazán közel sem járt ahoz, hogy én mennyit tanultam.
Ez nem nagyzolás, mert anoním oldalon írom. Csak nem lehet olyat állítani, hogy 40-50%ot írt pedig készült... mert aki olyan rosszul írja meg nem készült. Azt nem lehet felkészültnek nevezni.
"Előzőnek: a te kommentednek mi az értelme?
Én arra reagáltam, hogy a tanult társamnak nem lett elég fényes az érettségije, az eredménye nem a felkészültségét tükrözte, ellenben a #7. hozzászólásban lévő nézőpontoddal, hogy csak annak nem sikerül, aki nem tanul és akit nem érdekel a nyelv."
...de a felkészülését tükrözte. Ez nem felkészülés :) Informatikából is emelt érettségit raktam ott 94%ot írtam. Az is felkészülés ... mert nem azért vesztettem pontokat, mert nem tudtam volna a külön féle dolgokat, csak figyelmetlenségből rosszul állítottam be egy térközt, meg programozásból valamilyen végeeremény nem megfelelően nézett ki formailag meg ilyesmi.
Az nem felkészülés, hogy "Ha X feladatok kapot akkor +90% lesz, ha Y feladatokat, akkor meg 40% körüli."
Az a felkészülés, amikor azt tudod modnani, hogy "Akármit adhatnak mindneképpen +90% lesz, de persze hibázhatok figyelmetlenségből eredően".
Úr isten hová tart ez a világ :) Ha ez a felkészülés az emberek szemében ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!