Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor lehet számítani a...

Mikor lehet számítani a májusi Origo nyelvvizsga-bizonyítványra?

Figyelt kérdés

Érdemes-e már várni a májusi nyelvvizsgák bizonyítványaira? A hivatalos FB oldalon csak annyit hajlandóak mondani, hogy július 11-ig biztos meglesz, de ez egyrészt engem nem vigasztal (nem érettségiző vagyok), másrészt a törvényes 60 napon is túl van, addig biztosan nem várnak.

Csak szóbelin voltam. Még az eredmény napján, május 31-én lemondtam a felülvizsgálatról, legalábbis remélem, mert a levélben azt írták, hogy külön kell lemondani a laborról meg a szóbeliről, a felületen meg azt, hogy csak a laborra vonatkozik a felülvizsgálati idő, és nem is volt gomb külön a szóbeli részhez.

Egy másik nyelvvizsgaközpontban egy hete volt csak eredmény, és egy hét múlva már bizonyítványátadás van...

2018. jún. 15. 11:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én április 6-7-én vizsgáztam. (ORIGO)

Április 29-én lett meg az eredmény.

Június 11-én jött a levél, hogy átlehet venni a bizonyítványt.

Ha engem kérdezem abszolút nem voltam megelégedve a nyelvvizsgaközpont hozzáállásával a fölmerülő problémákhoz. Jellemzően megvan a magyar jellemvonás, hogy senki nem akarja elvégezni a munkáját, ehelyett inkább ad a levélkezelő egy nemleges választ bármire, csak, hogy ne kellejen fölemelnie a seggét a bőrfotelből.

Ha valaki nyelvvizsgázni készül, az ORIGO típusú nyelvvizsgát, saját tapasztalataim alapján semmiképpen sem tudnám ajánlani.

2018. jún. 15. 12:04
 2/13 anonim ***** válasza:
42%
Pedig az ORIGO jó nyelvvizsga. Nem is nehéz. Könnyen lehetető. Nem az van, hogy egy másik diákkal kell szóbelizned aki lehúz téged is, ha nem tudja.
2018. jún. 15. 12:39
 3/13 A kérdező kommentje:

Nekem sem a vizsgával magával van bajom, sőt, de ami körülötte van, abban abszolút osztom az első véleményét.

Teljesen kizártnak tartom, hogy az évtizedes tapasztalatok alapján ne tudnák nagyjából, hogy mikor jönnek meg a bizonyítványok a nyomdából (máshol még a pontos napot is tudják már eredményhirdetéskor). Ehelyett mondogatják ezt a július 11-et, holott a 60 napos törvényes határidő július 4-én már lejár, van, akinek korábban, mert a legkorábbi vizsgaeseményhez képest kell számolni a jogszabály szerint.

Én nem azt mondom, hogy soha többet, de ha szorít bármilyen szempontból az idő, akkor tényleg jobb máshová menni, ha meg akarod őrizni az ép eszedet :)

2018. jún. 15. 12:58
 4/13 anonim ***** válasza:
51%
Úgy is szólnak, ha megjött. Sürgetni nem tudod őket. Akkor nem mindegy?
2018. jún. 15. 15:05
 5/13 A kérdező kommentje:

Ezt komolyan kérdezed? A legtöbben nem a vitrinbe teszik be a nyelvvizsga-bizonyítványukat, hanem valamit kezdeni akarnak vele, és tervezni meg úgy lehet, ha tudsz legláabb egy kb időpontot.

A teljesség igénye nélkül, ha nem adod le adott időpontig az egyetemeden, akkor nem mehetsz a diplomaosztódra, nem kell vendégekkel sem foglalkozni; ha nem jön meg július elejéig, akkor nem mehetsz el nyaralni (hacsak nem a tengerpartról akarod beadni a hiánypótlást az egyetemi felvételidhez); azzal sem árt tervezni, hogy mikor vannak nyitva a nyáron alig elérhető tanulmányi osztályok, hogy bevihesd és kikérhesd a diplomád.

Amúgy ha se tapasztalatot se semmit nem tudsz/akarsz hozzátenni a témához, akkor keress egy olyan kérdést, ahol az életbölcsességeidet osztogathatod, ez nem az.

2018. jún. 15. 15:23
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly júniusban vizsgáztam náluk, de a 60 napos határidőre úgy tojtak, mint a madár a fejre, 2 héttel a maximum időpont után jött az e-mail, hogy megjött a bizonyítvány. Bekavarhatott az, hogy nyár volt, meg hogy nem Pesten, hanem vidéken vizsgáztam. De én sem értem őket, hogy miért nem lehet hamarabb elküldeni....
2018. jún. 15. 15:56
 7/13 anonim ***** válasza:
26%
Ha azon múlik, hogy államvizsgázni mehess vagy, hogy még éppen plussz pontot kapj felvételire akkor időben kell megcsinálni és nem utolsó pillanatban, hogy ippeg meg legyen.. Akkor nincs probléma és kapod amikor kapod. Amúgy meg mit kéne tervezgetni vele, ha nem ezeket?
2018. jún. 15. 15:57
 8/13 A kérdező kommentje:
Világosan leírtam, hogy mit, államvizsgát nem is említve. Ha nem tudsz olvasni, én nem foglak megtanítani. A válaszodat jelentettem, mivel semmi köze a kérdéshez, kérlek, állj odébb.
2018. jún. 15. 16:01
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Ezért kéne időbe megcsinálni, nem a diplomaosztó előtt. Amúgy nálunk államvizsgázni se mehetsz nyelvvizsga nélkül és azt is félév elején kell leadni. Tehát ez csak a te hibád, hogy későn csináltad. Most várj türelemmel majd meglesz. Diplomaosztóra meg lehet menni, csak nem a diplomát fogják odaadni.
2018. jún. 15. 17:39
 10/13 A kérdező kommentje:
Akiknek sikerült megérteni a kérdésemet (51%-os kedvéért: törvényes határidőn belül mikor várható az Origótól bizonyítvány). azoknak köszönöm a választ, akkor nem várok sokat tőlük :)
2018. jún. 15. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!