Mikor lehet számítani a májusi Origo nyelvvizsga-bizonyítványra?
Érdemes-e már várni a májusi nyelvvizsgák bizonyítványaira? A hivatalos FB oldalon csak annyit hajlandóak mondani, hogy július 11-ig biztos meglesz, de ez egyrészt engem nem vigasztal (nem érettségiző vagyok), másrészt a törvényes 60 napon is túl van, addig biztosan nem várnak.
Csak szóbelin voltam. Még az eredmény napján, május 31-én lemondtam a felülvizsgálatról, legalábbis remélem, mert a levélben azt írták, hogy külön kell lemondani a laborról meg a szóbeliről, a felületen meg azt, hogy csak a laborra vonatkozik a felülvizsgálati idő, és nem is volt gomb külön a szóbeli részhez.
Egy másik nyelvvizsgaközpontban egy hete volt csak eredmény, és egy hét múlva már bizonyítványátadás van...
Én április 6-7-én vizsgáztam. (ORIGO)
Április 29-én lett meg az eredmény.
Június 11-én jött a levél, hogy átlehet venni a bizonyítványt.
Ha engem kérdezem abszolút nem voltam megelégedve a nyelvvizsgaközpont hozzáállásával a fölmerülő problémákhoz. Jellemzően megvan a magyar jellemvonás, hogy senki nem akarja elvégezni a munkáját, ehelyett inkább ad a levélkezelő egy nemleges választ bármire, csak, hogy ne kellejen fölemelnie a seggét a bőrfotelből.
Ha valaki nyelvvizsgázni készül, az ORIGO típusú nyelvvizsgát, saját tapasztalataim alapján semmiképpen sem tudnám ajánlani.
Nekem sem a vizsgával magával van bajom, sőt, de ami körülötte van, abban abszolút osztom az első véleményét.
Teljesen kizártnak tartom, hogy az évtizedes tapasztalatok alapján ne tudnák nagyjából, hogy mikor jönnek meg a bizonyítványok a nyomdából (máshol még a pontos napot is tudják már eredményhirdetéskor). Ehelyett mondogatják ezt a július 11-et, holott a 60 napos törvényes határidő július 4-én már lejár, van, akinek korábban, mert a legkorábbi vizsgaeseményhez képest kell számolni a jogszabály szerint.
Én nem azt mondom, hogy soha többet, de ha szorít bármilyen szempontból az idő, akkor tényleg jobb máshová menni, ha meg akarod őrizni az ép eszedet :)
Ezt komolyan kérdezed? A legtöbben nem a vitrinbe teszik be a nyelvvizsga-bizonyítványukat, hanem valamit kezdeni akarnak vele, és tervezni meg úgy lehet, ha tudsz legláabb egy kb időpontot.
A teljesség igénye nélkül, ha nem adod le adott időpontig az egyetemeden, akkor nem mehetsz a diplomaosztódra, nem kell vendégekkel sem foglalkozni; ha nem jön meg július elejéig, akkor nem mehetsz el nyaralni (hacsak nem a tengerpartról akarod beadni a hiánypótlást az egyetemi felvételidhez); azzal sem árt tervezni, hogy mikor vannak nyitva a nyáron alig elérhető tanulmányi osztályok, hogy bevihesd és kikérhesd a diplomád.
Amúgy ha se tapasztalatot se semmit nem tudsz/akarsz hozzátenni a témához, akkor keress egy olyan kérdést, ahol az életbölcsességeidet osztogathatod, ez nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!