Francia, olasz vagy japán emeltszintű érettségit könnyebb letenni?
A a fent említettek közül
melyiket egyszerűbb letenni 1 év felkészülés alatt úgy, hogy alapszinten mindegyiket tanultam már, de sosem jutottam el egy komoly szintre. Franciából a passzív szókincs elég nagy de beszélni nem igazán tudok, csak nagyon alapokat, a hallás meg borzalmas. Japán esetében mind a passzív szókincs, mind a hallás jó, emelett aktívan tudom alkalmazni a a hirganákat és katakanákat, az olvasás és a magasabb szintű beszélgetés viszont nem megy. Olasz esetében kicsi a szókincsem viszont a nyelvtant értem emelett a már megszerzett tudásomat aktívan tudom alkalmazni. Melyiket tudnám olyan szintre felfejleszteni hogy emeltszintű érettségit tegyék le belőle, minimum 70%-osat?
Szerintem is az olasz.
Én az olasz és a francia között vacilláltam egy időben, amikor csak magánszorgalomból akartam nyelvet tanulni.
A francia nagyon tetszett, de a kiejtése és a hallás utáni szövegértése engem kicsinált. Akármennyire is szerettem a nyelvet, minden kedvemet elvette a két említett rész. Hiába voltam belőle jó írásban és olvasott szöveg értésében.
Az olasz először kevésbé tetszett, illetve sokan azzal jöttek, hogy a francia a hasznosabb. Viszont az olasz sokkal könnyebbnek bizonyult hobby szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!