Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit csináljak, hogy merjek...

Mit csináljak, hogy merjek beszélni angolul?

Figyelt kérdés
Pár nap múlva esedékes volna egy beszélgetés, de nem tudok/merek beszélni angolul. Egyszerűen kiugrik a szívem a helyéről, remegek, izzadok, és csak oltári nagy baromságokat mondok. A legegyszerűbb kérdésekre sem tudok válaszolni... egy erős B1-es szinten vagyok, rengeteg filmet nézek, könyvet olvasok, de beszélni egyáltalán nem tudok. Az írott angolomat folyamatosan dícsérik, de így, semmit nem érek vele.
2018. máj. 23. 10:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is ugyanez volt. Nekem az első beszélgetésem angolul az emelt szóbeli érettségimen volt. Ne tudd meg, akkor én hogy izgultam. De ahogy oda értem, már ment.

Viszagával a beszélgetés. Mindenki mond hülyeségeket még az anyanyelvén is, nem kell izgulni emiatt, kijavítod magad, vagy a másik kijavít, esetleg nem is szól miatta. Gondolkodj sokat angolul, az is segít.

2018. máj. 23. 10:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én azzal csesztem el a beszédemet, hogy mindig megpróbáltam akcentusmentesen beszélni, mint akinek az angol az anyanyelve, ezért sokszor érthetetlen voltam. Aztán elkezdtem helyette artikuláltan, megfontoltan mondani a szavakat, máris jobban megértett a másik.

A lényeg az, hogy nem kell kapkodva beszélni és utánozni a másikat, ahhoz idő kell. Lassan, megfontoltan, tisztán, meg fogja érteni a beszélgetőpartner.

2018. máj. 23. 11:00
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
igyál meh egy snapszot
2018. máj. 23. 12:18
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Az egyik haverom aki különben néma megiszik 6-8 sört és úgy pörög a nyelve hogy ihaj !
2018. máj. 23. 15:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Az nem baj, ha helytelenül beszélsz, mert több szempont alapján pontoznak. Azt hiszem jár pont a nyelvhelyességért, az egybefüggő mondatalkotó képességre, a párbeszéd képességre meg még mintha lett volna valami negyedik is.

Tehát azt nézik, hogy ha egy kirándulásodról kell például beszélned, akkor tényleg arról beszélsz-e, összefüggőek-e mondatok, nem pedig csak halandzsázol véletlenszerű mondatokat és ha belekérdeznek, akkor tudsz rá válaszolni. Ezek mellett a nyelvhelyesség szinte elhanyagolható, kár miatta izgulni.

2018. máj. 23. 23:09
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
"a nyelvhelyesség szinte elhanyagolható" ???
2018. máj. 23. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!