Mit csináljak, hogy merjek beszélni angolul?
Nálam is ugyanez volt. Nekem az első beszélgetésem angolul az emelt szóbeli érettségimen volt. Ne tudd meg, akkor én hogy izgultam. De ahogy oda értem, már ment.
Viszagával a beszélgetés. Mindenki mond hülyeségeket még az anyanyelvén is, nem kell izgulni emiatt, kijavítod magad, vagy a másik kijavít, esetleg nem is szól miatta. Gondolkodj sokat angolul, az is segít.
Én azzal csesztem el a beszédemet, hogy mindig megpróbáltam akcentusmentesen beszélni, mint akinek az angol az anyanyelve, ezért sokszor érthetetlen voltam. Aztán elkezdtem helyette artikuláltan, megfontoltan mondani a szavakat, máris jobban megértett a másik.
A lényeg az, hogy nem kell kapkodva beszélni és utánozni a másikat, ahhoz idő kell. Lassan, megfontoltan, tisztán, meg fogja érteni a beszélgetőpartner.
Az nem baj, ha helytelenül beszélsz, mert több szempont alapján pontoznak. Azt hiszem jár pont a nyelvhelyességért, az egybefüggő mondatalkotó képességre, a párbeszéd képességre meg még mintha lett volna valami negyedik is.
Tehát azt nézik, hogy ha egy kirándulásodról kell például beszélned, akkor tényleg arról beszélsz-e, összefüggőek-e mondatok, nem pedig csak halandzsázol véletlenszerű mondatokat és ha belekérdeznek, akkor tudsz rá válaszolni. Ezek mellett a nyelvhelyesség szinte elhanyagolható, kár miatta izgulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!