Hogyan tanuljak meg angolul, középszinten beszélni? Mennyi idő kell hozzá?
"mindig a nyelvtant tömték belém, [...], másrészt ez a beszédhez majdnem felesleges"
Ez érdekes, mert nekem meg pont az a problémám, hogy a nyelvtani részét felejtem el mindig és néha nem tudom hogyan kellene helyesen mondani egy-egy mondatot adott igeidőben. :) Szóval a nyelvtan az igenis fontos, anélkül nem igazán lehet jól megtanulni angolul beszélni.
" mindig a nyelvtant tömték belém, amivel az a problémám, hogy hiába tanultam meg ha nem használom pár hónap után elfelejtem nagy részét, másrészt ez a beszédhez majdnem felesleges. "
Nagyon is fontos a nyelvtani része. Én úgy tanultam meg angolul, hogy elsőnek angol nyelvű youtube-osokat kezdtem el követni. Angoltudásom kb 60%-át Pewdiepie videóiból tanultam meg. Sorozatokat néztem angolul angol felirattal, majd felirat nélkül. Sokat szoktam írogatni angol nyelvű weboldalakra. Na ott már tényleg kell a nyelvtan. Ott megtanulod a nyelvtani részét is, mivel utána kell nézni, hogy egyáltalán értelmes-e az amit írsz.
Beszédet pedig gyakorolhatsz a neten. Mondjuk valami multiplayer játékban beszélgetsz a csapattársakkal, vagy felmész valamilyen chat oldalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!