Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ezeket a német szavak kis-...

Ezeket a német szavak kis- vagy nagybetűvel írjuk?

Figyelt kérdés

- olasz (mint melléknév) = italienisch

mivel ez melléknév, gondolom ez minden esetben kis betű.

De nem vagyok ebben biztos.

- olasz (mint nyelv) = italienisch

vagy deutsch. Tudom, hogy lehet itt nagy és kisbetű is. Mitől függ ez? Illetve azt is tudom, hogy valamikor lehet névelőt is elé rakni (das Deutsche). Hogy is van ez?

2018. máj. 21. 23:29
 1/2 anonim válasza:

italienisch (legyel benne biztos,mert igazad van)

die italienische Sprache (en inkabb igy mondanam igy egyertelmubb, de das Italienisch vagy italienisch)

deutsch (melleknev) das Deutsch (fonev -nemet mint maga a nyelv/-nemet mint a tantargy)

Figyelj arra oda hogyha a nyelvek neveibol fonevet csinalsz akkor das nevelot kapnak es melleknev mindig kicsi fonev mindig nagybetu. Ha ezt megjegyzed tudsz mindent + ha nem vagy biztos akkor egyszeruen die deutsche Sprache es kesz

2018. máj. 22. 01:50
 2/2 anonim ***** válasza:

Mint nyelv

nagybetű

2019. febr. 3. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!